Ilmoraattori

Ilmoraattori © Kalle Marjola 2003-5

Hae ryhmä: - Luo uusi varausryhmä

Yleistä

Ilmoraattori on melko yksinkertainen ilmoittautumis- ja tapahtumansopimisjärjestelmä.

Uutta

Seuraava ominaisuus lisätty 18.10.2005 (v 1.6.1):

Seuraava ominaisuus lisätty 10.9.2005 (v 1.5.0):

Seuraava ominaisuus lisätty 1.11.2004 (v 1.4.0):

Seuraavat ominaisuudet lisätty 27.1.2004:

Käsitteet

Ilmoraattorissa voi olla kerralla useita tapahtumaryhmiä. Jokainen ryhmä vastaa yhtä joukkoa, toistuvaa tapahtumaa tai sovittavaa asiaa, kuten tietty peliryhmä tai yhdistyksen kokoukset. Ryhmään pääsee käsiksi antamalla sen nimen Ilmoraattorille: turvallisuussyistä ryhmiä ei ole listattu näkyville (mutta toki ne voi arvata, katso turvallisuuskohdat alla).

Jokaisella ryhmällä on ylläpitäjä (tai oikeastaan ylläpitosalasana) jolla voi muuttaa kyseisen ryhmän käyttöasetuksia, kuten sitä, mitkä toiminnot ovat käytettävissä ilman ryhmän salasanaa eli nk. julkiset toiminnot.

Jokaiseen ryhmään kuuluu joukko käyttäjiä (jotka oikeastaan voivat olla mitä vain), joille voidaan merkitä, kuinka he pääsevät annettuihin tapahtumiin. Vaihtoehtoja on 4: ei toistaiseksi tietoa (ei merkintää), tulossa, epävarma ja ei tulossa. Ensimmäinen tila on olettamus eikä siihen pääse takaisin kunhan joku muu tila valittu. Halutessa tiloihin voi lisätä myös huonon tai korvata kaikki tilat yksinkertaisella varauslistalla.

Jokaiseen ryhmään kuuluu myös yksi tai useampi tapahtuma.

Turvallisuudesta

Ilmoraattori ei paljoa välitä turvallisuudesta. Huomioi ainakin seuraavat:

Käyttäminen

Ryhmän valinta

Käytä sivulla olevaa hakukonetta. Ryhmän nimi pitää vain tietää. Yleensä ryhmän pääsivu kannattaa bookmarkittaa tai tehdä linkki siihen kunhan se tulee vakiokäyttöön. Ilman nimeä pääsee katsomaan testi- ja kokeiluryhmää, jossa järjestelmää voi testailla. Salasana on 'salasana'.

Näkymän muokkaus

Taulukon voi kääntää 90 astetta (rivit sarakkeiksi ja toisinpäin) tarvittaessa. Käytä alalaidan linkkiä. Ylläpitosalasanalla käännöksen voi tehdä oletusarvoiseksi. Ylläpitäjä voi myös laittaa näkymään osallistujien yhteismäärän jokaista tapahtumaa kohden.

Ilmoittautuminen

Käyttäjä voi muuttaa omaansa (tai jonkun muun) ilmoittautumista painamalla vastaavaa namiskaa. Tieto päivittyy heti.

Käyttäjien muokkaus

Käyttäjän tunnusta ja lisäkommenttia voi muokata, käyttäjien luokkia voi editoida tai koko käyttäjän voi poistaa. Paina käyttäjän nimeä taulukkonäkymässä päästäksesi muokkaamaan käyttäjää. Käyttäjän kommenttia voi muokata erikseen. Kuitenkin jos käytössä on vertikaalinen näkymä, jos käyttäjällä ei entuudestaan ole kommenttia, tämän voi lisätä vain muokkaamalla koko käyttäjää. Tähän ei kuitenkaan vaadita salasanaa vaikka muiden tietojen muokkaamiseen tarvittaisiin, kunhan kommenttien muokkaamiseen ei tarvitse.

Uusi käyttäjä lisätään valitsemalla 'uusi nimi' taulukosta tai alalaidasta. Valintaa ei ole taulukossa jos se vaatii salasanan.

Riippuen asetuksista nämä toiminnot voivat vaatia ryhmän salasanan.

Tapahtumien muokkaus

Tapahtumien muokkaus toimii kuin käyttäjienkin. Tapahtumia voi lisätä kerralla useamman kuin yhden erottamalla niiden kuvaukset et-merkillä (&). Uusiin tapahtumiin voi lisätä luokkia kirjoittamalla ne hakasulkuihin. Uusiin tapahtumiin on oletusarvoisesti kaikilla käyttäjillä tuntematon osallistumistila, mutta ne käyttäjät, joiden sopimattomiin luokkiin kuuluu uuden ryhmän (joku) luokka, merkitään erikseen.

Tapahtumien järjestystä voi muuttaa vaihtamalla niiden järjestysnumeroita. Valitse tapahtuman muokkaus ja anna uusi järjestysnumero; tapahtumat järjestetään numerojärjestykseen. Tapahtuman luokkia voi myös muuttaa.

Ilmoraattori © Kalle Marjola 2003-5