3-Live-BB Pelaajat

Taidot ja varusteet

Huom: sanoja taito ja ominaisuus käytetään sekaisin, mutta yleensä vastaava asia, eli jos jokin kumoaa taidon, se voi kumota ominaisuuden, taidon, varusteen tms. Mitään taitoa tai ominaisuutta (pl. harppaus) ei voi olla montaa kertaa.

Perustaidot

Ominaisuudet

Varusteet

"Yleiset" mutaatiot

Haitat


Rodut

RotuKuvaus Vakio-ominaisuudet Edut/
haitat
Aloitustaidot tai pelipaikka

Ihminen- harppaus, kestävä 4/0Kaikki
KääpiöParta, lyhyt panssaroitu, kestävä 4/0Kääpiö
PuolituinenPikkuruinen pikkuruinen, harppaus, väistäjä 5/0 Linjamies tai sieppari
Haltia/
Pimentohaltia
Suippokorvat, hoikka harppaus, ketterä 4/0 Heittäjä, sieppari, rakentaja, linjamies
ÖrkkiVihreä, torahampaat panssaroitu, kestävä 4/0Kaikki paitsi mutantti
HiisiPieni ja vihreä pikkuruinen, harppaus, väistäjä 5/0Linjamies
SkavenRottamainen harppaus-2 4/0Kaikki paitsi puolustaja
OgreKookas, vakuuttava KOOKAS, murskaaja, kestävä, panssaroitu, voimakas, hidas, kömpelö 5/2Ogre
PeikkoVihreä tai sinertävä, iso ja inha KOOKAS, murskaaja, kestävä, panssaroitu, voimakas, hidas, kömpelö, regeneraatio, typerys 7/31 taito
MinotauriIso, kaviot ja sarvet ja häntä KOOKAS, murskaaja, kestävä, voimakas, sarvet, kömpelö, raivoaja 6/21 taito
RottaogreKookas rotta, häntä KOOKAS, murskaaja, kestävä, voimakas, raivoaja 4/1-
ZombiRuumis-look kuolematon, hidas, kömpelö 3/2Linjamies
Kalmo*+Ruumis-look ks. alla +1/+2ks. alla
MuumioKäärinliinat regeneraatio, murskaaja, kestävä, panssaroitu, voimakas, hidas, kömpelö, kädetön 5/3Ei ole
VampyyriHampaat, kalpea hypnoottinen katse, regeneraatio, harppaus, kestävä, ketterä, mättäjä, epäaktiivi, arvokkuus 6/2Ei ole

Edut/haitat: Yhteenlaskettu määrä aloitustaitoja ja ominaisuuksia sekä haittoja. Jotkut pelipaikat ja rodut voivat lisätä sekä etuja että haittoja.

Aloitustaidot

Taidot riippuvat valitusta pelipaikasta:

Huomioita

Rotua valitessa on syytä ottaa huomioon, miksi pystyy maskeeraamaan. Ulkonäöstä pitäisi olla melko helposti pääteltävissä, mitä rotua pelaaja on. Lisäksi pelaajien kannattaa hieman katsella keskinäisiä pituus- yms. eroja rotuja päättäessään. Aloituspaikka ja siihen liittyvät taidot ovat vapaasti pelaajan itse päätettävissä, mikään ei estä tekemästä joukkuetta, jossa on vaikka 10 heittäjää.

Kokemus: pelaajat saavat otteluista kokemusta, 2-3 riippuen menestyksestä. Kerättyään tarpeeksi kokemusta, pelaaja voi ottaa yhden uuden taidon, tai poistaa jonkun haitan. Lisäksi mutantit voivat ottaa uusia mutaatiota alkuperäiseltä listaltaan. Kokemusrajat ovat 4,8,12,16,20,25,30,35,...

*Kalmo on entinen pelaaja, jonka hautamaagi on herättänyt takaisin elämään. Pelaaja saa ominaisuuden kömpelö tai menettää ominaisuuden ketterä, sekä joko menettää taidon sieppari tai muuttuu hitaaksi. Lisäksi pelaaja saa ominaisuuden regeneraatio.

Varusteet ovat täysin pelaajien oman viitseliäisyyden varassa, kevyt panssari lienee aika hyvä idea suurimmalle osalle. Salaiset aseet voi vapaasti tehdä, mutta niiden määrässä on syytä säilyttää kohtuus, tuomari voi helposti alkaa vahtia hieman tarkemmin... On syytä muistaa, että kädettömät eivät voi käyttää aseita, ja pommia voi käyttää vain hiidet ja kääpiöt, jotka ovat ainoat pelaajat, jotka ovat tarpeeksi hulluja moiseen.


3-live-BB versio 1.2, (c) Kalle Marjola 1998