3-LIVE-BLOODBOWL

(Tästä alaspäin vanhat säännöt)


3-LIVE-BLOODBOWL

Alkusanat

3-live-BB on live-bloodbowlin kolmas versio. Tämä uusi versio on osittain hyvin poikkeava vanhaan versioon, jotta a) peli toimisi nopeammin b) olisi vähemmän muistettavaa c) peli olisi helpompi saada kasaan.

Taustaa

Vuonna 2497 (vanhaa ajanlaskua) BB-liigaorganisaattori Karl Reaper sai tarpeekseen kohonneista kenttämaksuista ja joukkueiden heikosta motivaatiosta. Tämän takia hän matkusti kauas pohjoisille kaaoksen jättömaille, ja laskeutui täällä syvälle ikivanhoihin Skandinavian luoliin.

Täällä luolissa hän avuksi kutsumiensa demonien avulla louhi uudet luolat ja tarkensi bloodbowlin säännöt näihin tarkoituksiin paremmin sopiviksi. Kun kaikki oli valmista, oli aika jäädä odottamaan saapuvia joukkueita...

Johdanto

3-live-BB on simuloitu fantasiapallopeli, jossa kaksi joukkuetta yrittää tehdä mahdollisimman monta maalia peliajan puitteissa. Peli on äärimmäisen väkivaltainen luonteeltaan, mutta koska kyseessä on simuloitu peli, kaikki väkivaltaiset toimet simuloidaan kivipaperisakset-testeillä, lyhyesti KPS-haasteilla.

Toisin kuin vanhassa live-BB:ssä, tässä versiossa ensin loikitaan, sitten vasta mätetään. Lisäksi maassa makaavien potkiminen on paljon vapaampaa, mutta toisaalta kaatuminen ei välttämättä suoraan johda vauriotestiin.

Säännöt

Säännöt on jaettu kahteen osaan: yleis- ja pelisääntöihin.

Yleissäännöissä kerrotaan pelikentästä, joukkueiden koostumuksesta, roduista ja kampanjasäännöistä. Näitä sääntöjä ei jokaisen pelaajan tarvitse osata. Joukkueelle riittää, että sen valmentaja ja/tai kapteeni osaa nämä säännöt.

Pelisäännöt sisältävät ohjeet siitä, kuinka erät alkavat, kuinka tehdään KPS-haasteet, kuinka pelikierrosten aikana siirrytään ja kuinka simuloidusti taklataan ja hakataan. Nämä säännöt jokaisen pelaajan on syytä osata.

Teatreaalisuus

Koska kyseessä on larp-tyylinen peli, jossa tarkoitus on saada peliin myös tunnelmaa, kaikkien simuloitujen tapahtumien näytteleminen on erittäin suositeltavaa, kunhan homma pysyy turvallisena.

Peli on luonteeltaan hieman fyysistä, joten hien nouseminen pintaan ei ole odottamatonta. Kuitenkin liiallista innostumista kannattaa varoa ettei tule oikeita loukkaantumisia. Vaarallista pelityyliä pelaavat voidaan heittää pois koko pelitapahtumasta tuomarin toimesta.

3-LIVE-BLOODBOWL

Ideointi, säännöt ja www-sivut:
Kalle Marjola 1997

YLEISTÄ

YLEISSÄÄNNÖT

PELISÄÄNNÖT

RODUT

TAIDOT

Ideat, kommentit, mielipiteet sekä faniposti osoitteeseen:
marjola åt iki.fi

3-live-BB v0.23 14.3.1998

Alkuperäinen live-BB
(c) Peter Munter 1996

Live-BB 2nd edition
(c) Kalle Marjola sekä ORCin, AE:n ja Korpin klaanin työryhmä 1996-97

3-live-BB, uusittu systeemi, taidot, nimitykset ja itse pelin säännöt
(c) Kalle Marjola 1997-98

Nämä säännöt tarjotaan kuten ovat eikä mitään vastuuta oteta niiden varomattomasta käytöstä, mikä voi johtaa fyysisisiin tai psyykkisiin väliaikaisiin tai pysyviin vammoihin. Sääntöjen kopioiminen ja tulostaminen omaan käyttöön on vapaasti sallittua, mutta kaikki puolikaupallinenkin hyväksikäyttö on ehdottomasti kielletty. Tekijä pidättää täyden oikeuden tehdä haluamiaan muutoksia sääntöihin halutessaan sekä muutoin muutella näitä sivuja koska haluaa tai ottaa ne pois ilman varoitusaikaa.

3-LIVE-BB (c) Kalle Marjola 1997-98 http://www.iki.fi/marjola/