Muutosohjeet

Eli kuinka käyttää 2nd editionin styroksilautaa ja muita pelivälineitä 3rd editionin kanssa.

Pelilauta

Uusi lauta on muutoin saman kokoinen (ruutujen määrän suhteen) paitsi että siinä End-zonet ovat vain ruudun levyisiä. Näin ollen vanhaa lautaa käytettäessä oletetaan, että siinäkin End-zone on vain ruudun levyinen, eli taaempaa riviä ei käytetä vaan se on jo ulkona pelialueelta. (siis kentän koko: leveys 15, pituus 26)

Vanhalla laudalla suurin ongelma lienee se, että Isöjä Ököjä on sangen hankala saada mahtumaan yhteen ruutuun, mutta kokemukseni mukaan siitä selviää.

Range ruler

Uusi range ruler on täsmälleen samanlainen kuin vanha. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pallo lentää lyhyemmälle nykyisin, koska uuden laudan ruudut ovat isompia. Tämän takia käytettäessä vanhaa pelilautaa on mittaplätkästä tehtävä uusi versio. Uuden, lyhyemmän (ja kapemman) plätkän mitat (omien laskujeni mukaan)
Leveys: 1,3 ruutua
Pituus: 1 ruutu heittoaluetta 
	3,4 ruutua Quick pass (yhteensä pituus 4,4)
	3,4 ruutua Short pass (yhteensä pituus 7,8)
	3,4 ruutua Long pass (yhteensä pituus 11,2)
	2,9 ruutua Long Bomb (yhteensä pituus siis 14,1)
(nämä mitat eivät ole ehkä prikulleen oikeat, heittoa voi olla hitusen, mutta kunhan suhteet ovat lähes oikein...käyttäväthän kuitenkin molemmat pelaajat samaa plätkää)

Dug-out

Uudessa versiossa ei 'stunned' pelaajat joudu Dug-outtiin, joten sitä osaa ei tarvita, muutoin ei eroa (stunned laatikkoon voi kerätä esimerkiksi joukkueen reroll-merkit)

Maalit voi merkitä niinkuin ennen

Time track

Kierroslaskuriksi kelpaa 'drive track' BB companionista, tai sitten mikä tahansa käsin väsätty ruudukko nollasta kahdeksaan. Merkkeinä voi käyttää esimerkiksi ylimääräistä reroll-counteria.

Magic spells

Näistä minulla ei ole kovin tarkkoja muutossääntöjä koska en ole mittailut niiden kokoa kovin tarkasti..

Fireball:

Lightning Bolt:
Back to Blood Bowl main page