Ham'marin varjot

"Siellä missä kolme virtaa yhtyy yhdeksi... Siellä kasvaa jotain suurta ja pahaa..." lausuu kumarassa istuva vanha eukko, siirrellen laihoilla ja ryppyisillä käsillään pieniä luita ympäri hiekassa.

"Kolme virtaa? Kuulostaa Ham'marin kaupungilta joen varrelta. Ainakin siellä yhtyy vuorilta tulevat pari jokea itse pääjokeen." kommentoi lähellä, isoon miekkaan nojaava panssaroitu mies. "Sinne on ehkä viikon, parin matka."

"Samat merkit olen nähnyt jo useita kertoja... Sinne kaupunkiin meidän on siis seuraavaksi mentävä..." toteaa vanha eukko, ja vaivalloisesti vääntäytyy ylös seisomaan keppinsä avulla, katsoen kauas horisonttiin.

Nuotio sammutetaan, leiri puretaan, vankkurit lastataan ja matka kohti Ham'marin kaupunkia alkaa..

...

...

Sinä sadonkorjuujuhlan yönä saari joen keskellä katosi. Juhlivat kertovat nähneensä vihreän välähdyksen, ja sitten saari oli aivan kuin imeytynyt itseensä, jättäen tilalle tyhjiön, joka pian täyttyi kuohuvasta merestä. Samana yönä katosi myös useita kaupungin merkkihenkilöitä, kuten paronitar.

Tarinat ja huhut kertovat neljästä urheasta seikkalijasta, jotka muiden juhliessa estivät jotain kauheaa ja tuhoisaa pääsemästä valloilleen ja tuhoamasta kaupunkia. Olga-kääpiöstä, Nicolae-ritarista, Jasir-nuorukaisesta ja Mabila-shaamanittaresta kertoi tarinoissaan erityisesti kiertävä trubaduuri Tiriam vielä pitkään.

Kampanjan PC-hahmot

Urhoolliset sankarit

Jasir (Maija) (2,3,4,5,6,7,9,10,11,12)
Innokas ihmisseikkailija. Kroon murskasi.
Nicolae Aet Koschev (Tommi) (1,2,4,5,6,7,8,10,12)
Ritari. Sai vahinkonuolesta kaulaansa.
Mabila (Pare) (1,3,4,6,8,10,11,12)
Shaamanitar etelän viidakoista. Kroon murskasi.
Olga (Tane) (1,2,5,8,12)
Vainottu kääpiönecromanceri. Ruumiin kuoltua henki imeytyi henkimaailmaan taistelemaan viimeistä taisteluaan Kroonia ja vainoajia vastaan.

Muut

Jolin (Vera) (1,2,4,5,6,7,8,9,11)
Alkoholisoitunut kääpiömättäjä
Tiriam (Kristel) (3,5,7,8,9,10,11)
Hurmaava huijari
Eogan (Jaakko) (1,2)
Villihaltiaseikkailija
Prong (Kersa) (1)
Puoliörkkimättäjä

Kampanjan tarina

Kauppiaan murha I (1. sessio 20.2.18)
Mukana Nicolae, Mabila, Jolin, Eogan, Prong ja Olga
Porukka saapui Ham'marin kaupunkiin, majoittui Juottosikaan, kävi vaihtamassa jalokiviä rahaksi ja seuraavana aamuna pääsi todistamaan verisipluksi muuttunutta jalokivikauppiasta. Erityisesti kiinnitettiin huomiota puuttuvaan käteen ja siihen, että sormus, jonka kauppias oli edellisenä iltana ostanut edellisesltä asiakkaalta, oli kadonnut. Asioiden selvittely johti kohtaamiseen kaupunginvartioston kanssa, pariin pieneen riivaukseen ja edellisen asiakkaan tapaamiseen Punaisessa hirvessä.

Kauppiaan murha II (2. sessio 20.3.18)
Mukana Nicolae, Jolin, Eogan, Olga ja Jasir
Kun kauppiaan taloon ei liian äänettömästi päästy sisään, Ned käytiin kaappaamassa yöllä, pari hänen apuriaan pahoinpideltiin ja pienempää summaa vastaan saatiin selville, mitä Ned oli tehnyt ja kenelle. Tiedossa oli joku rituaali uuden kuun aikaan käsityöläismakasiinin ullakolla, joten rakennuksesta vuokrattiin kääpiöiden myyntikoju pariksi päiväksi ja ryhmän kokit myivät siellä leipomuksiaan. Tuossa samalla käytiin myös jututtamassa kauppiaan leskeä ja kaupunginvartioston kapteenia, joka kohdattiin edellisessä sessiossa. Uuden kuun aikoihin sitten vaanittiin ullakolla arvioidussa rituaalipaikassa ja keskeytettiin kaapuihin pukeutuneiden rituaali ennen kuin lapsia ehdittiin uhrata. Seurasi väkivaltainen ja nopea verilöyly yön pimeydessä, ja käteen jäi vinkkejä syyllisten, jotka olivat kaikki nuoria kaupunkilaisia, perhesuhteista sekä joku isohko taikakirja.

Tyhjät haudat I (3. sessio 10.4.18)
Mukana Jasir, Mabila ja Tiriam
Suuren osan joukosta hoitaessa edellisen tapahtumasarjan jälkipyykkiä kolmen porukka sai vinkkiä haudoista, joista oli löytynyt arkkuja, joissa oli ollut kiviä ruumiiden sijaan. Tämä johti heidät Kirkkomaan hautuumaalle, baarikierrokselle, ja takaisin hautuumaalle, jossa yllättivät yön pimeydessä pari kävelevää ruumista ja nuoren tytön, joka taikoi jotain mutta sai rautanuijasta, heittoveitsestä ja rautanuijasta ja koristen kuoli. Paikalta häivyttiin kiireesti kun tytön haamu uhkaili vanhemmillaan ja merkkejä jostain yliluonnollista voimista nähtiin perässä.

Tyhjät haudat II (4. sessio 24.4.18)
Mukana Jasir, Mabila, Nicolae ja Jolin
Saadakseen asian päätökseen käytiin uhkailemassa toista haudankaivajaa ja päädyttiin uudestaan hautuumaalle, jossa tällä kertaa seurattiin ruumiinryöstäjiä. Jäljet johtivat läheisen katedraalin kryptaan, missä kohdattiin manaaja, re-animoitu tytär, panssaroitu epäkuollut henkiritari ja joukko zombeja. Mabila karkotti useimmat henget mutta sai muistinmenetyksen ja Nivolae ja Jasir saivat viiltoja epäkuolleen miekasta, mutta manaaja tapettiin, zombit nujerettiin ja löydetyt varusteet kerättiin talteen ja vietiin majataloon.

Vetehiset (5. sessio 15.5.18)
Mukana Nicolae, Jolin, Jasir, Olga ja Tiriam
Kaupungissa oli kaapattu pieni vauva yön tunteina, ja erään kaupunginvartijan vinkin perusteella syyllisiä olivat todellakin joessa asuvat vesi-ihmiset. Pian toinenkin vauva kaapattiin, ja seuraavana päivänä ryhmä etsi sadevesiviemärin sisääntulon ja löysivät sen varrelta sisäänkäynnin vesiolentojen kallioiden sisäiseen luolastoon. Siellä ryhmä keskeytti jonkun rituaalin ja taisteli liskomiehiä vastaan ottaen ison kasan iskuja ja taikoja vastaan, mutta päihittäen vastustajat ja pelastaen vauvat. Mukaan tarttui myös tutun oloinen sinettisormus, mutta Olga onnistui kutsumaan ison demonin luokseen joka sittemmin runnoi hänet kuoleman kieliin, josta ilman maagisia parannuskeinoja ei olisi selvitty.

Riivattu varasto I (6. sessio 12.6.18)
Mukana Nicolae, Jolin, Jasir ja Mabila
Kauppiaalla, jonka vauvan seikkailijat aiemmin pelastivat, oli ongelma: hänen varastonsa oli riivattu. Seikkailijoiden tutkimus paljasti paikalla olevan vihainen haltia-spectre, jonka karkottamiskeinoja selviteltiin. Selvitystyöt johtivat mm. katuhuorahaltiatytön palkkaamiseen, kääpiöiden riimuseppäoperaatioista kuulemiseen, suurhaltioiden luona kahdesti vierailuun sekä maagikillan kirjaston selvittämiseen ja kiltahuoneella käymiseen. Ohessa käytiin baareissa ja ostettiin ruuhi.

Riivattu varasto II (7. sessio 10.7.18)
Mukana Nicolae, Jolin, Jasir ja Tiriam
Illan hämärässä ruuhessa melottiin Humastin kartanolle, missä suurhaltioiden haluama kynttelikkö oli. Tiriam ja Nicolae kävivät varkaissa ja samalla tutkivat kadonneen seurueen arvoitusta löytäen jännittävän pelin kellarista. Seuraavana aamuna kynttelikkö sitten vaihdettiin kääröön suurhaltioiden luona ja riivaava henki käytiin karkottamassa käärön avulla.

Valtikka (8. sessio 7.8.18)
Mukana Nicolae, Jolin, Tiriam, Mabila ja Olga
Paronitar pyysi seikkailijoilta palvelusta hakea suvun valtikka jostain vanhasta temppelistä, minne varkaat sen veivät. Vankkurimatkalle lähdettiin nuoren oppaan kanssa, temppeli tutkittiin ja jonkun käärmetulidemonin kanssa tapeltiin - Nicolae ja Olga ottavat iskua, mutta demoni kukistettiin ja valtikka saatiin. Paluumatkalla yöllä kimppuun kävi joku joukkio, jonka pari miekkamiestä hoidettiin helposti, mutta metsästä lensi tappavia myrkkynuolia, jotka vaativat oppaan ja sittemmin Mabilan hengen. Mabilan turvonnut ruumis kiiruhdettiin kaupunkiin ja Olgan pitäessä hengen mukana, Arual sai Mabilan takaisin elävien kirjoihin. Valtikka luovutettiin paronittarelle.

Selvitystyöt (9. sessio 4.9.18)
Mukana Jolin, Jasir ja Tiriam
Arualin uninäyn innoittamana tehtiin uusi tutkimusmatka Humastin kartanoon, jossa sormuksen avulla kuljettiin kellarin peilin läpi tuntemattomaan luolastoon, jossa kohdattiin Vartija, joka oli passiivinen mutta iso ja pelottava demoni. Koska demonista ei päässyt ohi, päädyttiin takaisin kartanoon etsimään tavaraa kunnes aiheutettiin tarpeeksi meteliä yövahdin huomion herättämiseksi ja paikalta poistuttiin tämän murhan jälkeen. Seuraavaksi päädyttiin kirjastoon nuorta haltialihaa yövahdille tarjoamalla ja tämän vahdin tappamiseen. Arual löysi kirjoista paljon hyödyllistä tietoa ja viholliselle löytyi nimi, tietoa sen kätyridemoneista ja muista avustajista, ja vihjeitä tavoitteista ja aikataulusta.

Valonsyöjä (10. sessio 30.10.18)
Mukana Jasir, Nicolae, Mabila ja Tiriam
Käytiin tapaamassa kääpiöitä ja saatiin riimukirveiden takominen aloitettua. Ystävänpalveluksena lähdettiin tutkimaan läheistä kaivosta, jonne kääpiöjoukko oli jäänyt. Kaivoksesta löytyi kääpiöiden jämät ja uhkaava valon syövä otus/ilmiö, joka melkein koitui ryhmän tuhoksi, mutta siitäkin selvittiin ja palattiin kaupunkiin muutamien kääpiöiden varusteiden kanssa.

Paksuna (11. sessio 27.11.18)
Mukana Jolin, Jasir, Mabila ja Tiriam
Hunkarin tytär oli raskaana ja eristettynä ja kamarineito oli huolissaan ja pyysi pelaajia apuun. Päädyttiin arvioon, että tyttären vauvana kasvoi joku mahdollinen demonisikiö. Tätä tutkiessa majataloon saapui epäilyttävä kauppias sinettisormuksella ja yöllä demoni ilmestyi paikalle ja repi kauppiaan kappaleiksi ja nuiji muut kuin Mabilan, joka onnistui karkottamaan demonin. Koko porukka livahti ritarin varastolle ja sittemmin vanhaan kaupunkiin uuteen majapaikkaan, jossa Mabila valmisti synnytyksenkäynnistyspullon, jonka Tiriam ja Jasir toimitti kamarineidolle, joka sittemmin oletettavasti juotti tyttärelle.

Loppu (12. sessio 19.12.18)
Mukana Jasir, Mabila, Nicolae ja Olga
Hunkarin emäntä löysi pelaajahahmot ja kertoi heille tulevasta rituaalista ja antoi apuvälineitä paikalle pääsemiseen. Sopivat valeasut ommeltiin, kääpiöiltä saatiin kirveet ja loppurituaaliin mentiin tarkoituksena keskeyttää se sen puolivälissä. Kun ajan arveltiin olevan sopiva, hyökättiin kultistien kimppuun, mutta vastataikuus melkein nujersi seikkailijat, ja viime voimillaan saivat saapuvan demonijumalan tuhottua, mutta joka samalla tuhosi koko rituaalitemppelin ja seikkailijaryhmän.

Back to Index - RIP Fantasy (c) Kalle Marjola 1997-99, 2018. All rights reserved.