Viimeinen kesä

Minieeppinen fantasiakampanja

Kampanja

Pelikampanja on noin 3-4 pelaajalle tarkoitettu, muutaman viikon välein sovittuna vakiopäivänä pelattava. Kampanja perustuu RIP Fantasy -sääntöihin ja maailmaan. Minkäänlaista aiempaa kokemusta RIPistä, nopattomasta pelaamisesta tai roolipeleistä ylipäätään ei tarvita, mutta pelaajilta edellytetään asennoitumista ja henkeen kuuluvaa eläytymistä.

Kampanjalla on alku, tapahtumia ja mahdollisesti loppu. Kampanja kertoo muutaman kyläläisen nuoren elämän kun nuoruus on ohi ja raaka aikuisuus edessä. Tarina voi edetä hyvinkin eeppisiin mittasuhteisiin hahmojen näkökulmasta, muttei maailman.

Mukana on sankareita, prinsessoja, lohikäärmeitä, petoja, sotia, demoneita, riivattuja ja muita fantasiakliseitä, tai ainakin osa näistä. Peliä on 'high-fantasya', vaikkakin mittasuhteet ja hahmojen aloitustilanne ei ehkä yllä korkeimpiin asemiin. Ystävyys, perhe ja kyläyhteistö kohtaa uudet oudot tapahtumat.

Kampanjaan ilmoittaudutaan lähettämällä postia pelinjohtajalle, Kallelle (marjola ät iki.fi). Laita mukaan mahdollinen idea hahmosta ja varsinkin ehdotuksia vakiopelipäivästä.

Pelihahmot

Hahmot ovat jonkun kyläläisen lapsia, iältään 16-18. Hahmojen taidot ja varusteet ovat hyvin rajoitettuja, näistä voi keskustella pelinjohtajan kanssa. Pelaajat kehittävät hahmonsa yhdessä pelinjohtajan kanssa, tiettyjä ennaltamäärättyjä juttuja on muutamilla hahmoilla. Numeroarvoja voi käyttää kuvailussa, mutta pongoja ei kannata laskea. Minkään alan mestareita ei tässä vaiheessa vielä olla. Kaikilla hahmoilla on vahvat siteet muihin kyläläisiin ja hahmon luonne ja asennoituminen muihin kyläläisiin on hyvin tärkeällä sijalla.

Hahmot muodostavat yhdessä kaveripiirin, joka on yhdessä leikkinyt, opetellut karjanhoitoa ja maanviljelyä, käynyt metsällä ja kalassa ja muutenkin pysynyt lähes aina kasassa. Tämä ei tarkoita, etteikö hahmoilla voisi olla unelmaa toisenlaisesta elämästä tai kätkettyjä himoja ja haluja, joita ei kerrota edes kaveripiirissä.


Tanis

Tanis, tapahtumien sijaintipaikka, on pieni saari keskellä merta. Jossain lännessä on suuri manner. Muualla kai jossain on kuivaa maata, sanotaan.

Saaren etelärannalla on pieni kylä, jonka perheet elävät rauhallista elämäänsä saarella, viljellen maata, kasvattaen karjaa ja kalastaen. Noin kerran kuukaudessa käy kauppalaiva, joka tuo muualta metalleja, mausteita ja hienoja kankaita, vaihtaen ne saarelta metsästettyihin turkiksiin.

Saaren muita paikkoja

Saari on lähinnä lehtimetsän peitossa, siellä täällä myös havupuita. Lämpötila on keäsisin lähellä hellerajaa, ja itärannikolla tuulee jatkuvasti. Talvisin lumi ja jää peittää saaren ja merikin voi jäätyä länsipuolelta.

Länsirannikolla on suo, melkeinpä räme, jossa kieroon kasvaneet vaivaiset puut vääntyilevät. Pohjoisrannikolla kallioniemellä vanha rauniolinnoitus, jonka muurit ovat jo alkaneet sortua ja joka on villiintyneiden kasvien vallassa. Keskellä saarta on vuori (tai oikeastaan kukkula), jonka koilisrinteellä vanha hautuumaa.


RIP Fantasy