Kadonnut Suku

Amber-kampanja pelaajalaumalle Helsingissä

Kadonnut Suku on Amber-kampanja, jonka tapahtumat sijoittuvat satoja vuosia Patternfall Warin jälkeen. Amberissa vanhat amberiitit ovat vuosien saatossa menehtyneet ja kadonneet, ja nuoret amberiitit ovat nousemassa valtaan. Kaaoksen hovissa tilanne on pysynyt rauhallisena, mutta suhteet toisiinsa ovat melko kylmät.

Tässä kampanjassa pelaajat ovat normaalia tärkeämmässä asemassa, sillä lähes kaikki tärkeät paikalliset hahmot ovat pelaajahahmoja. Ja jos jokin pelaaja ei pääse paikalle, hänen hahmonsa jatkaa NPC:nä tavoitellen yhä tavoitteitaan. Näin ollen kampanja sopii myös niille, jotka eivät joka kerta pääse paikalle, kunhan pelaaja jaksaa ilmoittaa toimistaan poissaolonsa aikana.

Pelaaminen keskittyy toistaiseksi lähinnä hahmojen kesinäiseen politikointiin ja ulkopuolisten uhkien ja arvoitusten selvittämiseen. Taistelut ja rällästämiset ympäri maailmaa ovat toistaiseksi olleet aika harvassa, vain muutama taistelu on nähty.

Kampanja pääsi alkuun tiistaina 5.11.96, jolloin paikalla oli 6 pelaajaa. Loput pelaajat olivat tällä kertaa estyneitä pääsemään paikalle. Uusia pelaajia otetaan mielellään mukaan, mutta jokaisen on erikseen keskusteltava hahmonluonnista kanssani. Ks. alkuperäiset ohjeet hahmojen teosta. Sääntöjen ja varsinkin kirjojen tuntemus on hyödyllistä, ja voimatasaot ovat lähellä kirjojen, ei sääntökirjan antamaa kuvaa. Mitään muita sääntöjä kuin peruskirja ei käytetä, ja aluksi kehittyneempiin voimiin ja korkeaan teknologiaan suhtaudutaan nihkeästi.

Seuraava pelikerta

Peli on tauolla pelaaja-aktiviteetin puutteen takia. Amberi jatkuu syksyllä, jos tuolloin saadaan taas porukkaa kasaan. Mahdollisesti kokonaan uusi kampanja alkaa, riippuen pelaajakokoonpanosta.

Amberin huhuja

Tässä hieman tarinaa siitä, mitä Amberissa oikein tapahtuu. Kaikki jutut ovat sellaisia, mitä saa kuulla missä tahansa kapakissa, jos vain hitusen kysyy, joten ei pitäisi loukata kenenkään salaisuuksia yms. ja on tässä lähinnä yleisenä viihteenä. -Kalle

Amberissa on ollut hiljaista; kuningas Random hallitsee viisasti, ja vaikka hänen veljiään ja varsinkin siskojaan ei paljoa ole enää näkynyt, nuorempaa sukua näkee aika-ajoin. Prinssi Dupre on johtanut laivastoa jo muutaman kuukauden ajan Gerardin ollessa matkoilla, ja prinsessa Elene on lähes päivittäinen näky ratsunsa selässä. Joskus myös nuori prinssi Gossamer käy kaupungilla kääntymässä.

Huhutaan, että aina kaukaisista Kaaoksen hoveista saakka olisi Amberiin saapunut uusi diplomaatti tai suurlähettiläs, ja on häntä kuulemma nähty kaduilla kulkemassa. On kuulemma sellainen näky, että kyllä erottaa.

Muutama päivä suurlähettilään saapumisesta linnaan saapui myös joku tuntematon prinssi hohtavassa panssarissa. Taisi olla Elene-prinsessan jossain toisessa valtakunnassa lumoama komea prinssi, joka tuli nyt häntä kosimaan.

Muutamaan päivään ei ollut tapahtunut mitään uutta, joskin Hatonista oli saapunut suuri lasti hedelmiä, ja kaupungissa valmistauduttiin tulevia juhlia varten. Viime iltana kuitenkin linnan vartiosto oli tehnyt rynnäkön kunnioitetun kauppiaan Artiganin tiloihin, ja hänen tilojaan ja varastojaan oli tutkittu pitkälle yöhön. Kukaan ei tiedä, mitä nämä miehet etsivät, mutta tämä panssaroitu muukalainen oli heidän johdossa, ja Gossamer-prinssikin oli nähty paikalla.

Ei varmasti ollut sattumaa, että seuraavana päivänä linnan lähellä oli pieni taistelu, jossa linnan vartiosta tappeli keskenään, tappaen kymmenittäin omiaan. Sanotaan, että osa vartioista olisi tyytymätöntä siitä, että tämä kaaoksen uusi lähetti näin avoimesti on mukana kaikissa tapahtumissa. Onko kuningas tulossa heikoksi ja liittämässä Amberia osaksi Kaaoksen hoveja?

Vihdoin prinssi Felini palasi, ja otti jälleen maajoukot rautaiseen komentoonsa. Samalla armeijaan alettiin värväämään lisää väkeä, eli levottomuuksia on melko varmasti odotettavissa.

Nyt on kulunut muutamia päiviä, ja entistä enemmän väkeä värvätään armeijaan. Samaan aikaan Ardeniin kuljetetaan katapultteja ja lisää aseita.

Ja tänään se tapahtui mitä oli pelätty. Anivarhain ennen kukon laulua alkoivat sotilaat kaivamaan tervahautoja Amberin ulkopuolelle Ardenin puolelle, ja varustuksia alettiin rakentamaan. Iltapäivällä jo tuhansia sotilaita oli asetettu vahtimaan näille suojauksille; jotain on varmasti tapahtumassa ja pian.

Illan alkaessa hämärtyä alkoi vihdoinkin näkyä suuri tumma massa joka hitaasti mutta varmasti vyöri kohti Amberia. Vihollinen näytti suurelta ja uhkaavalta, ja kuin ilman mitään pelkoa se käveli suoraan Amberin ympärille rakennettua rintamavarustusta ja tervahautoja päin. Hetkessä heidät peitti tulimyrsky kun terva sytytettiin, ja samaan aikaan pilvet alkoivat oudosti kerääntyä taivaalle, ja hetken päästä koko Amberia jyrisytti valtava jyrähdys kun valtava salama iski keskelle vihollista! Näytti siltä, että Amberin puolustus kesti hyvin, vaikka huhuja oli, että Ardenissa oli menetetty valtavasti joukkoja.. mitäköhän huominen tuo tullessaan?

Amberissa oli rauhallista lähes kuukausi, mutta nyt maailma on kaatunut: Kuningatar on kuollut! Hänet tuotiin surusaattuessa eilen, ja koko Amberiin on määrätty parin päivän suruaika. Väki suree kuollutta kuningatarta hiljaisuudessa ja arvokkaasti, ja kaupungin liput ovat puolitangossa ja mustia värejä on kaikkialla. Hänen hautajaisensa ovat kuulemma ylihuomenna Rebmassa, mutta vain amberiittien suku on kutsuttu sekä joukko lähimpiä ystäviä.

Nyt kahden päivän suruajan jälkeen kuningattaren hautajaiset vihdoin olivat. Linnasta lähti puoleltapäivin saattue Rebmaan, jonne kuningatar vietiin viimeiseen lepoonsa. Taivas oli tänä päivänä synkkä ja tulevaisuus näyttää heikolta....