Uudet sääntömuutosehdotukset/ideat

Tällä sivulla on sääntöjä, joita ei ole vielä kirjoitettu House ruleseihin koska niiden tarkkaa muotoa mietitään yhä.
  1. Defense fire: osasto, joka on vielä assault phasessa overwatchissa (eli ei ampunut shooting phasessa), saa seuraavat edut: (?)
    1. Jos osaston kimppuun käydään lähitaisteluun, saavat kaikki (firefight) firepowerinsa lisää assault ja support-arvoonsa, kunhan joukoilla on vähintään 10cm näköetäisyys sinnepäin, mistä hyökkääjä tuli ja hyökkääjä sellaisen kohteen kimppuun, jolla myös oli tuo 10cm etäisyys. Eli esimerkiksi 10 leman russin detachmentilla on 40 assaultia, kunhan eivät ole ihan kiinni esimerkiksi taloissa. Jos yksikkö joutuu lähitaisteluun, poista overwatch tämän jälkeen, ettei se enää auta firefightissa
    2. Firefightissa osaston ne yksiköt, jotka ovat yli 15cm päässä kohteesta, jonka kanssa osastolla on firefight, voivatkin osallistua siihen kun range on riittävä yksikön aseille ja yksiköllä on LOS kohdeosastoon
  2. Yksikön (jolla blastia) saa laittaa fall back -komentoihin ilman testiä liikkumisen alussa, mutta sitä käsitellään sen jälkeen kuten normaalia fall backkia. (??)
  3. Aina kun arvotaan reservien saapumista tai hidden setup -detachmentteja, pelaajat ensin kirjoittavat jokaisen yksikön kohdalla luvun 1-6. Jokaista numeroa on oltava yhtä monta käytössä, tai eroa vain yksi. Eli jos on 10 osastoa, on 4x kahdesti joku luku ja pari lukua vain kerran. Kun molemmat ovat merkinneet luvut, arvotaan ne numerot, joilla joukot tulevat/ovat kentällä - jos siis esimerkiksi heitetään toisen kierroksen reservejä, heitetään kutonen, vitonen, nelonen ja kolmonen (lentäjiä varten) Pelaaja voi kikkailla ylläolevien rajoitusten parissa sen suhteen, että jotkut tulevat, jos tulevat, yhdessä jne. Jos kuljetus on kiinnitetty pariin, ne saavat yhteisen numeron, joka siis lasketaan vain yhdeksi. (??)
  4. Eldar Titan Holofield toimii vain 3+ jos titaanilla 5+ blast markeria (jos lisäosuma aiheuttaisi blastin, se lisätään vasta näiden savejen jälkeen)
  5. Chaos daemon detachmentit saavat tulla reservenä kuin drop podit, riippumatta skenariosta. Tämä kuvaa niiden jälkikäteen manaamista. +1 reserve-heittoon, jos vastustajalta lähti edellisellä kierroksella enemmän moraalia kuin kaokselta (citadel journalista, pitäisikö ottaa?)
  6. Kaikki ei-titaani vortexit ovat vain deathstrikeja (land train etc.)