MURSKAPALLO

Alkusanat

Alussa oli Live-BB. Se oli hieno ja monipuolinen peli. Mutta se myös vaati suuren joukkueen, paljon pelitilaa ja kunnon maskeerausta.

Lyhyesti: oli todella vaikeaa saada aikaan peli.

Niinpä tässä on uusi pseudo-simuloitu väkivaltainen pallopeli, mutta tällä kertaa alle kymmenelle hengelle pienemmällä pelialueella ja suoraviivaisimmilla säännöillä.

Johdanto

Murskapallo on simuloitu pallopeli, jossa kaksi joukkuetta yrittää tehdä mahdollisimman monta maalia peliajan puitteissa. Peli on äärimmäisen väkivaltainen luonteeltaan, mutta koska kyseessä on simuloitu peli, kaikki väkivaltaiset toimet simuloidaan nk. sormi-haasteilla, lyhyesti haasteilla.

Murskapallo sijoittuu kuvitteelliseen post-holocaustiseen tulevaisuuteen, jossa ihmiselämän rippeet elävät rauniokylissä. Viihdykkeenä toimivat erilaiset brutaalit tapahtumat kuten koiratappelut, tuntemattomien ihmisten kivittäminen ja kääpiönheitto. Sekä murskapallo.

Murskapallo on brutaali ja väkivaltainen peli, jossa kaksi pientä joukkuetta pelaa toisiaan vastaan tarkoituksenaan tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja ennenkuin peliaika loppuu. Maalien tekemiseksi keinot ovat melko vapaat, joskin aseiden käyttö on tiukasti rajoitettu, jottei pelaajakanta pienenisi liian nopeasti.

Murskapallo on hitaasti kehittyneen pallopelin nykyinen muoto. Rauniokylistä toisiin kulkeneet joukkueet ovat jalostaneet pelin nykyiseen muotoonsa, ja muutama vuosi sitten Organisoituneet Kaupungit ottivat pelin ohjelmistoonsa, ja syntyi ensimmäinen murskapalloliiga, nimeltään yllättäen Murskapallo.

Murskapallo ja live-BB

Toisin kuin live-BB:ssä, murskapallossa ei ole korruptiota, ei valmennusjoukkoja eikä muita rotuja. Mutta murskapallossa saa potkia vapaasti maassa makaavia ja käyttää tiettyjä aseita. Lisäksi kaatuminen ei johda mahdolliseen loukkaantumiseen ellei toisin sanota ja pelaajat voivat vapaasti kömpiä ja ryömiä ympäriinsä.

Ja joukkueet ovat pienempiä. Paljon pienempiä. Kentällä on kerralla korkeintaan 5 pelaajaa molemmilta puolilta ja vaihdossa kaksi.

Säännöt

Säännöt on jaettu kahteen osaan: yleis- ja pelisääntöihin.

Yleissäännöissä määritellään pelialueen koko, joukkueiden koostumus sekä kampanjasäännöt. Näitä sääntöjä ei jokaisen pelaajan tarvitse osata. Joukkueelle riittää, että sen valmentaja ja/tai kapteeni osaa nämä säännöt.

Pelisäännöt sisältävät ohjeet siitä, kuinka erät alkavat, kuinka tehdään haasteet, kuinka pelikierrosten aikana siirrytään ja kuinka simuloidusti taklataan ja hakataan. Nämä säännöt jokaisen pelaajan on syytä osata.

Teatreaalisuus

Koska kyseessä on larp-tyylinen peli, jossa tarkoitus on saada peliin myös tunnelmaa, kaikkien simuloitujen tapahtumien näytteleminen on erittäin suositeltavaa, kunhan homma pysyy turvallisena.

Peli on luonteeltaan hieman fyysistä, joten hien nouseminen pintaan ei ole odottamatonta. Kuitenkin liiallista innostumista kannattaa varoa ettei tule oikeita loukkaantumisia. Vaarallista pelityyliä pelaavat voidaan heittää pois koko pelitapahtumasta tuomarin toimesta.

Murskapallo

Ideointi, säännöt ja www-sivut:
Kalle Marjola 1997

YLEISTÄ

YLEISSÄÄNNÖT

PELISÄÄNNÖT


JOUKKUEET

Ideat, kommentit, mielipiteet sekä faniposti osoitteeseen:
marjola at iki.fi

Murskapallo v0.21 10.10.1997

Alkuperäinen live-BB
(c) Peter Munter 1996

Live-BB 2nd edition
(c) Kalle Marjola sekä ORCin, AE:n ja Korpin klaanin työryhmä 1996-97

Murskapallo, uusittu systeemi, taidot, nimitykset ja itse pelin säännöt
(c) Kalle Marjola 1997

Nämä säännöt tarjotaan kuten ovat eikä mitään vastuuta oteta niiden varomattomasta käytöstä, mikä voi johtaa fyysisisiin tai psyykkisiin väliaikaisiin tai pysyviin vammoihin. Sääntöjen kopioiminen ja tulostaminen omaan käyttöön on vapaasti sallittua, mutta kaikki puolikaupallinenkin hyväksikäyttö on ehdottomasti kielletty. Tekijä pidättää täyden oikeuden tehdä haluamiaan muutoksia sääntöihin halutessaan sekä muutoin muutella näitä sivuja koska haluaa tai ottaa ne pois ilman varoitusaikaa.

MURSKAPALLO (c) Kalle Marjola 1997 http://www.iki.fi/marjola/