Charlie ei näe varaania

Charlie ei näe varaania on minikampanja Vietnamin sodssa. Pelaajahahmot ovat kybervaraaneja, laboratoriokasvatettuja semi-älykkäitä olentoja täynnä nano- ja biotekniikkaa sulautetusta tietokonejärjestelmästä lähtien ja varustettuna raskaalla panssarilla, häivetekniikalla ja isoilla aseilla. Heidän tehtävänsä on suorittaa annettuja itsemurhatehtäviä loppuun asti.

Kukaan ei tiedä, mistä varaanit tulevat, kuka heidät on tehnyt ja miksi heitä käytetään. Varaanit itse elävät vain tehtävälleen ja se on kaikki mitä he ajattelevat. Varaaneilla ei ole persoonallisuutta, historiaa tai taustaa.

Oleellista ei ole, miksi varaanit ovat Vietnamissa. Oleellista on vain tehtävä.

Järjestelmä

Roolipelijärjestelmänä on Neo-Troops, 3. versio. Tämä peli kertoo kyvervaraaneista, jotka ovat loppumattomalla tuhoamiskampanjalla, ja sijoittuu määrittelemättömään Space Opera -maailmaan (vrt. Star Wars). Peli on erityisesti kehitetty mahdollistamaan tulitaistelut nopeasti ja tehokkaasti.

Neo-Troopsin ensimmäinen versio oli saatavilla verkosta jo vuonna 1998, jonka jälkeen toinen painos ilmestyi kesäksi 1999, ja tätä versiota oli mahdollisuus pelata Ropeconissa sinä vuonna. Nyt, kahden vuoden jälkeen, 3. painos on saatavilla, ja tällä kertaa mukana on laaja taustamateriaali pelinjohtajalle ja pelihahmoille hieman viritelty systeemi ja kasa uusia aseita.

Skenaariot

Skenaarioina pelataan modifioituja Charlie ei surffaa Vietnam-kampanjan skenarioita. Näiden tuntemus ei ole oleellista, ja pelinjohto ei ole ollut pelaamassa alkuperäisiä, vaan alkuperäisiä skenarioita on käytetty ideoimassa tapahtumat.

Skenarioissa tullaan tarvitsemaan älyä ja suunnitelmallisuutta. Tulivoimallisesti ollaan ylivoimaisessa asemassa, mutta kaikkea ei voi aina täydellisesti ratkaista asein.

Historia

Varaaneja on pelattu edellisen kerran Ropecon '99:ssä, jolloin 14 varaania kuoli yrittäessään puhdistaa tutkimuskeskusta, jonka mutantit olivat vallanneet. Vuonna 2000 ei varaaneja pelattu, mutta nyt ne ovat palanneet uuden version myötä. Perjantaina on mahdollisuus pelata perinteisempää varaaninujakkaa, mutta lauantaina on tribuutti Ropeconin pitkäikäisimmälle kampanjalle.

Charlie ei näe varaania Ropeconissa

Kampanja pidetään käpyaulassa lauantaina klo 22, koska ison salin valtaavat tanssijat. On mahdollista, että kampanja siirretään näkyvämpään paikkaan - katsele ilmoitustauluja.

Kampanjaan otetaan kerralla korkeintaan 5 pelaajaa, ja uusia pääsee kun varaanit kuolevat tai pelaaja luovuttaa. Kampanjassa pelataan joukko skenaarioita, jotka jokainen kestävät vartista pariin tuntiin, ja sama pelaaja voi jatkaa niin kauan kuin henki pihisee. Minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ei tarvitse.

Varaa mukaan kasa kuusitahoisia noppia (10 riittää yleensä), kynä ja evästä tarpeen mukaan. Hahmot saat pelinjohtajalta, joskin omankin voi teoriassa tehdä, kunhan se on sitten etukäteen tehty.

Ennakkoilmoittautumisia ei oteta, eikä myöskään listalle. Tule pöydän ääreen kello 22 ja ensimmäiset otetaan.