Kollaa ei kestä varaaniaKollaa ei kestä varaania on roolipeliaineksia sisältävä taktinen sotapeli talvisodasta. Tarkoituksenani on antaa viihteellinen, hieman historiallisia tosiasioita sivuava kuva kaaottisesta ja kiivaasta tulitaistelusta, jossa pakan saapuu sekoittamaan ryhmä vahvasti panssaroitua ja aseistettuja häivetekniikan suojaamia kybervaraaneja. Lupaan, että pelattuasi muutaman skenaarion tätä peliä et tiedä talvisodan oikeista tapahtumista sen enempää kuin tätä aiemmin.

Kollaa ei kestä varaania vie sinut keskelle kylmintä ja pimeintä talvea ja mullistaa käsityksesi huonosta mausta ja reiluista taisteluista.

Peliin otetaan 5 pelaajaa, joista jokaisella on kontrollissaan kybervaraani, geenimuunneltu tulevaisuuden sotakone. Varaanilla on useita kymmeniä kiloja aseita kannossaan, raskas panssari, sitkeä kesto ja häivesuojaus.

Kollaa ei kestä varaania perustuu Neo-Troops -roolipelikampanjan ideoihin ja ahkerien Ropecon-pelinjohtajien tekemään työhön. Pelin skenariot muodostavat tehtävän, jossa hahmot todennäköisesti kuolevat mutta ainakin vievät monta muuta mukanaan. Skenariot on luotu hieman historiallisia tosiasioita huomioonottaen mutta asiantuntijat voivat pitää suunsa kiinni mahdollisista ristiriidoista.


Järjestelmä

Roolipelijärjestelmänä on Neo-Troops, 3. versio. Tämä peli kertoo kyvervaraaneista, jotka ovat loppumattomalla tuhoamiskampanjalla, ja sijoittuu määrittelemättömään Space Opera -maailmaan (vrt. Star Wars). Peli on erityisesti kehitetty mahdollistamaan tulitaistelut nopeasti ja tehokkaasti.

Neo-Troopsin ensimmäinen versio oli saatavilla verkosta jo vuonna 1998, jonka jälkeen toinen painos ilmestyi kesäksi 1999, ja tätä versiota oli mahdollisuus pelata Ropeconissa sinä vuonna. Kesällä 2001 ilmestyi 3. painos, jolla pelattiin muunmuuassa Charlie ei näe varaania Ropecon 2001:ssä. Nyt käytettävä järjestelmä on lähes vastaava kuin tuolloin käytetty, joskin muutamia pieniä hienosäätöjä on tehty.

Historia

Varaaneilla Roepconissa alkaa olla perinteitä. Ensimmäistä kertaa varaanit esiintyivät vuonna 1999, jolloin 14 varaania kuoli yrittäessään puhdistaa tutkimuskeskusta, jonka mutantit olivat vallanneet. Vuonna 2001 oli vuorossa huomattavasti hypetetty Charlie ei näe varaania, jossa 8 varaania taisteli Vietnamin viidakossa.

Kollaa ei kestä varaania Ropeconissa

Kampanja pidetään käpyaulassa lauantaina klo 22, siinä infotiskin läheisyydessä. Kampanjaan otetaan kerralla korkeintaan 5 pelaajaa, ja uusia pääsee kun varaanit kuolevat tai pelaaja luovuttaa. Kampanjassa pelataan jatkuva tehtävä, joka jakautuu muutamaan osaan, ja sama pelaaja voi jatkaa niin kauan kuin henki pihisee. Minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ei tarvitse.

Varaa mukaan kasa kuusitahoisia noppia (10 riittää yleensä), kynä ja evästä tarpeen mukaan. Hahmot saat pelinjohtajalta, joskin omankin voi teoriassa tehdä, kunhan se on sitten etukäteen tehty.