Jussi 2001    


Paluu Vaasaan

Perjantai 22.6

Välttäen pahimmat juhannusliikenneruuhkat lähdemme (minä, Tommi, Viljo ja Veera) liikkeelle kymmenen maissa aamulla käytyämme kaupassa (jonka hyllyt yhä notkuivat elintarvikkeita). Kahdeltatoista ohitamme pelätyn Tampereen ja parin tunnin päästä olemmekin jo Lapualla hakemassa vesikanisterit.

Autolasti Lapualla Minä vartioin täällä!

Matka Lapualta Vaasaan (tai tarkemmin sanoen sinne mökille) sujuu nopeasti ja leppoisasti - toisin kuin viimeksi, traktorit ovat tällä kertaa piilossa ja vain vajaa 40 näkyy matkan aikana. Loppumatka sujuu hitaammin kartoittaessamme reitin seuraavia saapujia varten.

Alkumatka mökille sujuu jotakuinkin näin:

Perille saavuttuamme säädämme tovin mökin sähköjen kanssa, puramme auton ja selvitämme jälkiosaston tilanteen. Viritämme myös pihalle äänentoistojärjestelmän kuntoon ja aloitamme elbailun.

Perillä. Mökki ja auto. Rantasauna Stereoviritys pihalla - mankka ja mp3:t

Parin tunnin päästä jälkiosasto (Jari, vp ja Haiven) saapuvat paikalle ja aloitamme ensimmäisen grillaustuokion. Grillattuamme isot pinot lihaa saunomme, uimme (no ainakin osa) ja siirrymme ötököitä pakoon sisälle jatkamaan virvokkeiden nauttimista ja takkatulen makkaranpaistomahdollisuuksista. Folioon kääritystä ulkofileestä tulee muuten erittäin mielenkiintoisen makuista takassa paistaessa.

Grillausta pihalla Virvokkeita suvessa Jari ja Tommi

Vanhat eivät jaksa. Tunti pari keskiyön jälkeen tuvan jo täyttää kuorsaus.

Lauantai 23.6

Juuhannuspäivä alkaa lämpimänä ja pilveettömänä. Eilisistä pilvistä ei ole merkkiäkään ja ulkona on hyvä tilaisuus polttaa itsensä. Täydellinen päivä vain maata tai istunta auringossa tekemättä yhtään mitään.

Iltapäivällä onkin aika alkaa jälleen grillata, sillä jälkiosasto on lähtemässä paikalta jo tänään välttääkseen paluuruuhkat. Niinpä grilli taas lämpimäksi ja seuraavat satsit paistumaan.

Tänään on hyvä päivä Elbailua auringossa Jari ja ihmisen parhaat ystävät

Kunnon syöminkien ja jälkilevon jälkeen pakkautuvat Jari, vp ja Haiven takaisin autoon ja katoavat pihasta. Loppujoukot palaavat laiskottelemaan ennen iltasaunaa ja sen jälkeen takassa tapahtuvaa grillailua - unohtamatta toki virvokkeita.

Jari ja kumppanit lähdössä Loppuillan pakollinen kontakti sivistykseen

Sunnuntai 24.6

Sunnuntai on kuin lauantaikin - lähes pilvetön, lämmin ja kaunis. Mutta kun aamulla (noh, kello 1) eksyn laiturille, sieltä löytyykin tuntematon vene - moottori alhaalla, veneessä pari tyhjää kaljapulloa ja yksinäinen kelluke. Naapureiden kanssa asiaa selvitettyä käy ilmi, etteivät hekään tiedä, kenen tai mistä vene on peräisin.

Soitto merivartiostoon paljastaa, että kyseessä ei kuitenkaan ole todistuskappale surullisesta juhannusonnettomuudesta, vaan ihan irralleen päässyt tyhjä vene jonkin matkan päästä olevalta mökiltä, ja jonkin ajan päästä omistaja tuleekin hakemaan veneen.

Loppupäivän ohjelma sitten onkin samanlainen kuin lauantaina - auringosta nauttimista, lepäämistä ja grillausta. Pahaksi onneksi grillaus ei vaan suju täydellisesti kun hiilet loppuvat. Grillailun jälkeen alkaa verkkainen loppusiivous, ja käymme vielä viimeistä kertaa saunassa ennenkuin suljemme paikan ovet ja matka kohti sivistystä alkaa.

Löydetty vene ja naapurit Viimeinen vilkaisu mökille vievälle tielle Tässä kuvassa on piilossa oleva traktori. Sitä ei voi nähdä.

Paluumatkalla otamme joukon kuvia ajo-ohjeita varten. Matka takaisin sujuu ilman ruuhkia (lähdemme vasta kymmenen maissa liikkeelle) ja takaisin Helsingissä olemme kahden maissa yöllä. Matkalla kerkiämme nähdä muunmuuassa hirven Keimolan lähellä, mutta onneksi se havaitaan ajoissa ja se hyppii pois moottoritieltä ennenkuin sen kohdalla ollaan.


Kallen kotisivu - Löpinäsivu - Last modified 13.08.2004