XI: Pentagram All-Goes HighLander

11. retroturnaus

Hauskaa porukalla

Taustaa

Sunnuntaina syyskuun 1. päivänä 2002 pelattiin yhdestoista retro-turnaus. Tämänkertainen turnaus oli hyvin erilainen vanhoihin verrattuna, sillä vuorossa oli moninpeli: pelit pelattiin viiden hengen "pentagrammissa", eli jokaisella pelaajalla oli kaksi vastustajaa ja pelivuoro pomppi aina yhden pelaajan yli.

Pelit pelattiin vähintään 90 kortin All-Goes Retro Highlander -pakoilla 3 kortin sideboardilla. Korttisetti tarkoitti, että kaikki kortit, pl. ante-kortit, Shahrazad ja Divine Intervention, olivat sallittuja, kunhan olivat Weatherlightista tai vanhempia. Huolimatta highlander-teemasta jokainen pakka oli hyvin erilainen.

Peleissä siis jokaisella oli kaksi vastustajaa (vastapäätä istuvat) ja se, jonka vastustajat eliminoitiin, voitti. Jos tämä tapahtui samaan aikaan parille pelaajalle, se voitti, kenen vuoro oli. Voittaja sai 3 pistettä, muut yhden pisteen per eliminoitu vastustaja jos oli pelin lopussa jäljellä. Ököhyökkäykset sai tehdä vain vastustajiaan vastaan ja kuka tahansa reitillä oleva sai blokata koko hyökkäyksen.

Pistesysteemi olisi voinut olla ehkä hieman paremmin mietitty, mutta kyllä se nytkin jotenkuten toimi. Kierroksia oli alunperin tarkoitus pelata 6, yksi jokaisella vastustajaparivaihtoehdolla, mutta ajanpuutteen takia lopullisia kierroksia oli vain 4.

Pelit

Koska pelejä oli niinkin vähän, ne on kaikki eritelty. Jokaisen pelin perässä oleva on pelijärjestys (ei istumajärjestys), eli esimerkiksi ensimmäisessä pelissä Kallen vastustajat olivat Tane ja Katri ja Paren vastustajat Tane ja Antti jnpp. Ensimmäinen aloitti pelin. Aloittaja veti kortin.

1. kierros (Kalle, Tane, Pare, Antti, Katri)

Turnauksen pisimmissä pelissä nähtiin mm. Jokulhaups (Kallen paniikki) ja paniikkinappi. Antti tipahti ensimmäisenä ja lähti hakemaan ruokaa, sillävälin Katri pelasi Syphon Soulin, jota kukaan muu ei ollut tajunnut laittaa pakkaansa. Pare onnistu saamaan peliin valtavan Lhurgoyfin, mistä hyvästä Katri grillasi hänet ettei Pare olisi saanut voittoa. Tämän jälkeen Kalle sai oman Lhurgfoyfin peliin ja tallasi Katrin jääden itse samalla yhteen lifeen pestilencen jäljiltä. Lhurgoyf kuitenkin tappoi Tanen seuraavalla kierroksella ennenkuin Tanella oli mahdollisuus käyttää life-etuaan hyväksi.

Tulos: Kalle 3 pistettä.

2. kierros (Antti, Pare, Katri, Kalle, Tane)

Toinen peli olikin sitte turnauksen nopein. Ensimmäisen viedessä reilun puolitoista tuntia tämä peli oli ohi puolessa tunnissa. Nopeutta antoi Tanen alussa pelaama karma, joka tosin sittemmin tuhoutui napin painalluksella. Kallen Serra ajeli iloisesti vastustajien yli.

Tulos: Kalle 3 pistettä, Pare ja Antti 1 piste.

3. kierros (Katri, Tane, Pare, Kalle, Antti)

Kolmannessa pelissä pian alun jälkeen tullut Armageddon jumitti pari peliä lähes kokonaan, mutta ketään ei tiputettu kaikkien vilkuillessa naapureitaan. Pare lopulta grillasi Kallen pois, mutta valitettavasti Antilta löytyi pultti, jolla hoiteli Katrin ja voitti pelin.

Tulos: Antti 3 pistettä, Pare ja Tane 1 piste.

4. kierros (Tane, Pare, Katri, Kalle, Antti)

Neljäs uhkasi hidastua zuran orbeihin, mutta Katrin Forsaken Wastes sai peliin eloa ja tiputti ensin Antin ja sitten Kallen, jonka jälkeen Tane lopetti pelin Mishrojen hyökkäyksellä.

Tulos: Tane 3 pistettä, Katri 2 pistettä.

Pelaajat, pakat ja sijoitukset

Huolimatta sallituista korteista ei peleissä koskaan näkynyt Channelia ja Sol Ring ja Ivory Tower näkyivät vain kerran. Sen sijaan Mind Twistia näkyi enemmänkin, samoin kuin Braingeyseria ja Balancea. Niin ne jotkut kortit ovat toisia painavampia...

Pakkoja voi myös selata suoraan pakkahakemistosta, jossa on myös mudien turnausten pakkoja.

1. Kalle (Rainbow)

Kisan ainoa sateenkaaripakka sisälsi täyden repertuaarin revised-spoilereita, joiden tukena oli isoja ja hassuja ukkoja. Tämä toki tarkoitti, että käsi oli usein täynnä meta-kortteja ja ököt harvoin ilmestyivät peliin.

Yht. 6 pistettä

2. Antti (RU+B)

Ukkoja ja polttoa. Erityisesti mieleen jäi Antin jo aiemmin käyttämä loharien kutsuja, joka tälläkin kertaa kutsui pari kertaa Nicolas Bolasin tyhjentämään vastustajan käden. Auts.

Yht. 4 pistettä

3. Tane (WUG)

Kisan ainoa ilman punaista ollut pakka, jossa kuulemma oli paljon ukkoja mitkä eivät koskaan ilmestyneet. Lisäbonuksena eniten discardia kerännyt, yhteensä 38 korttia pakotettiin Tanen kädestä pelin aikana muutaman Mind Twistin ja muun kortin avulla.

Yht. 4 pistettä (säätö)

4. Katri (RB)

Katri oli hukannut edellisen pakkansa joten teki tämän jämistä. Hirviörepertuaaria oli pienestä isoon ja tukena poistokortteja ja polttoa. Ainoana pelaajana oli tajunnut laittaa Syphon Soulin pakkaan.

Yht. 2 pistettä (vertailujuttuja)

5. Pare (RGB)

Paren pakasta löytyi kasa discardia, polttoa ja isoja ukkoja. Manaongelmat taisivat vaivata ja usein isot ököt julmasti pöllittiin.

Yht. 2 pistettä (vertailujuttuja)

Retro-sivu