Epic 40k

In Finnish, because this is mainly local information

Aluksi

Epic 40,000, tai lyhyesti Epic 40k tai E40k on tulevaisuuteen sijoittuva figusotapeli, jossa suuret armeijat kohtaavat toisensa taistelukentällä. Peli ei ole mikään täydellisen realismin ylistyslaulu, mutta tarjoaa sujuvaa pelaamista melko hyvillä ja joustavilla säännöillä. Ruumiita syntyy paljon, ja strategia on hyvin tärkeässä asemassa.

Erot vanhaan versioon

Uusi versio on huomattavasti yhdenmukaistetumpi ja nopeampi kuin Space Marine (lyhyesti SM/TL). Erikoissääntöjä ei käytännössä ole, vaan kaikki on (melko) selkeästi määritelty, ja kaikki armeihat pohjautuvat samoihin määritelmiin. Siitä huolimatta armeijoissa on selvät eronsa, ehkä vielä selvemmin kuin vanhassa. Pelissä on myös valmiina erilaisia skenarioita ja liikkumisvaihe toimii paljon paremmin kuin ennen, huomattavasti paremmin aloite- ja kierrossysteemin ansiosta. Lisäksi pelissä tuntuu olevan enemmän strategiaa kuin vanhassa.

Pelaamaan?

KTA, Kallen taisteluareena on avoinna kaikille kiinnostuneille, ja tarjoaa valmiit figuurit ja armeijat, eli mitään ei tarvitse omistaa. Lähetä vain postia, ja ilmaise kiinostuksesi. Jos et osaa pelata, lyhyt opetus sääntöjen pariin pelin alussa, ja selkeä bonus armeijaan, että peli on hieman tasaisempaa. Peliaika on yleensä vähintään 4 tuntia, armeijan koosta ja pelitahdista riippuen.

Lisätietoja varten katso KTA ja esittely armeijoista.


Updated 10.2.98 - index page