Epic 40k Forces

Chaos

Chaos on vahvasti lähitaisteluun perustuva armeija, jonka vahvimpia valtteja ovat daemonit, jotka ovat edullisia, selviävät hyvin tulituksesta ja liikkuvat nopeasti. Chaos saa myös titaaneita, land raidereita sekä pitkälle kantavaa disruptia, joten tykistökin on kohtuukunnossa. Lentokoneet eivät ole kovin hyviä, ja kaaoksen sekalaiset sotakoneet ovat melko herkkiä Isoille Pyssyille.

Eldar

Eldarin vahvuus on nopeus. Kaikki tankit ja varsinkin jetbiket ovat nopeita skimmereita, ja niinpä taistelun painopisteen saa helposti siirrettyä laidalta toiselle. Lisäksi vastustajan liikkeen saa helposti hidastettua taktisilla disrupt-hyökkäyksillä. Varaudu niihin 40cm (tarvittaessa jopa 120cm) liikkuviin, firefightit voittaviin jetbikeihin, joita on paljon. Ei ehkä hyvä valinta aloittelijalle, tehokas käyttö vaatii yleensä assault phasen toiminnan sisäistämisen

Imperials

Aiemmin jakaantui kahteen armeijaan, Imperial Guardiin ja Marineihin.

Kaartin vahvuus on tykistössä, jolla se voi pommittaa vastustajan atomeiksi jo ennenkuin ne pääsevät edes lähelle. Lisäksi kaarti saa vortex-ohjuksia, titaaneja sekä paljon tankkeja. Lähitaistelu ja liikkuvuus ovat kuitenkin pienoinen ongelma.

Space marinet ovat luotettavia joukkoja, jotka rapid firensa ansioista pystyvät tehokkaasti pitämään asemansa. Marinet ovat yleensä hyviä ampumaan, kohtuullisia lähitaistelussa ja omaavat hyvän liikkuvuuden. Pitkälle kantavista aseita ei ole, joten marineiden on mentävä melko lähelle vastustajaansa, tosin voivat aina tiputtaa joukkonsa suoraan taivaalta.

Orks

Orkit käyttävät hordea. Heidän aseensa kantavat lyhyelle eikä barragea ole (pl. pommittajat), joten heidän on tungettavansa itsensä vauhdilla eteenpäin, liikkuen pysäyttämättömänä suurena vihreänä aaltona koko kentän halki. Orkkien etu tulee halvoista joukoista sekä siitä, että he voittavat paljon todennäköisemmin aloitteen rynnäköintivaiheessa kuin muut armeijat.

Squats

Kääpiöt ovat luotettavia joukkoja, joiden voima perustuu lyhyen kantomatkan halpaan tykistöön ja mahtaviin goliath-kanuunoihin. Heillä on lisäksi erittäin kätevät tunneloijat, joilla kääpiöt voivat yllättäen ilmestyä keskelle kenttää. Käpät eivät kuitenkaan saa lentokoneita eivätkä titaaneja, joskin heidän sotakoneensa ovat siitä huolimatta vaikuttavia useina Isoine Tykkeineen. Nopeistä joukoista on pulaa, moottoripyöriä ei saa ilman hidastavaa jalkaväkeä.

Tyranids

Ei kommenttia pöpöistä, sillä KTA:n figuvalikoimaan eivät moiset kuulu.
  • Strategy rating 1
  • Niin kauan kuin synapse creatureita, ei tarvitse tehdä leadership-rolleja eivätkä joudu broken-komentoihin
  • Eivät käytä normaaleja objektiivisääntöjä

Updated 2.1.02 - index page