Retro II '99

aka Grillibileet Kannelmäessä

Brief in English - Ottelutaulukko - Pakkoja - Mainos

Taustaa

Pitkäperjantaina 2.4.1999 oli vuorossa toinen nostalginen MtG-skaba, tällä kertaa vielä rajoittuneemmalla korttivalikoimalla. Osallistujia oli tällä kertaa 10, ja pelejä pelattiin yhteensä 7 kierrosta, kuluttaen aikaa 6 tuntia kaikkine alku- ja loppusetvimisineen ja ruokataukoineen.

Turnausformaattina oli siis "vielä nostalgisempi" Type I.5 (classic restricted), jossa normaalien kiellettyjen lappujen lisäksi oli kielletty kaikki expansiot Miragesta lähtien. Pelit pelattiin ensin 3 kierrosta arvotuilla pareilla ja tämän jälkeen swiss drawilla. Jokaisesta voitetusta pelistä sai 2 pistettä, tasapelistä 1 per voitettu erä ennenkuin aika loppui, joskaan näin ei koskaan päässyt tapahtumaan. Kierroksia pelattiin yhteensä 7.

Pelaajat, pakat ja sijoitukset

Tässä listaus kaikista pelaajista sijoitusjärjestyksessä. Suluissa olevat pakkojen tyypit on aivan itse hatusta vedettyjä, eivätkä kenenkään antamia virallisia nimiä. Tällä kertaa tosin punais-degeneraatio oli entistä ilmeisempään, lähes kaikissa pakoissa oli punaista ja 4 pulttia ja muita vastaavia. Ensi kerraksi pitää ehkä keksiä jotain... Tarkempi lista käydyistä otteluista.

1. Kalle (RUB Discrupt)
Tämänkertainen voittopakka oli kolmivärinen (kisojen ainoa) nappipakka, joka ei ollut oikein offensiivinen eikä defensiivinen, vaan välimuoto. Vastustajan peli sekoitettiin napeilla ja hymneillä, muutama taktinen arcane suojeli hommia ja peikot ja mishrat ajoivat yli. Vain kaksi hävittyä erää, toinen Juhan Prisonia vastaan, toinen Tanen Poxia. Varsinkin Juhaa vastaan pelatut ottelut olivat tiukkoja, mutta Stench of Evilin avulla niistä (juuri ja juuri) selvittiin.

Yht. 14 pistettä

2. Juha (W Prison)
Juhalla oli jälleen omalla tapaan kisojen mielenkiintoisin pakka. Vastustajan peli hajoitettiin 4 armageddonilla, wrathilla, stopilla ja muilla vastaavilla. Ja ensimmäisen erän jälkeen pakkaan ilmestyi 4 CoP:rediä, jonka jälkeen punaiset grillit olivat ongelmissa. Muutama satunnainen hävitty peli, ja ainoa hävitty ottelu Kallen pakkaa vastaan.

Yht. 12 pistettä

3. Lauri (RU Counterbolt)
Laurilla oli toinen Juhan väsäämistä pakoista (kolmas oli kokomusta Necro). Erilaisilla bolteilla grillattiin vastustaja samalla kun counterit lentelivät. Voitti useita pelejä tehokkaalla Zur's Weirding -lukolla.

Yht. 8 pistettä (voitti mossin keskinäisessä)

4. mos (RB Necrotroll)
Mossilla oli kisojen ainoa Necropakka, jossa hymnien, nappien ja petterien lisäksi myös Sedge ja Uthden trolleja.

Yht. 8 pistettä (häviö Lauria vastaan keskinäisessä)

5. Tane (RB Weeniepox)
Tanelle oli vaihteeksi pakassa kaikkea hämärää kuten Warp Artifact (ei kuulemma löytänyt shattereita). Pakka perustui mustaan weeniehordeen tuettuna bolteilla ja 4 poxilla.

Yht. 6 pistettä (suhteutetut matsit)

6. Vesse (RG Critters)
Vessen pakka edusti vanhaa kunnon punavihreää 'ököllä naamaan ja pultilla päähän'-koulukuntaa. Pakassa oli apinat, erhnamit ja muut peruskamat.

Yht. 6 pistettä

7. Katri (RW Burn)
Tässä pakassa oli kisojen suurin X-kokoelma, sisältäen 4 fireballia ja 4 disintegratea. Lisäksi stanmdardit 4 bolttia ja 4 incineratea löytyivät, ja valkoiselta stoppeja ja serroja.

Yht. 6 pistettä

8. Jani (WU Millernaut)
Janin kokeilu sinivalkoisessa maailmassa oli mielenkiintoinen - pakka tappoi millstoneilla tai juggernauteilla. Keinot vain harvemmin olivat riittävät.

Yht. 4 pistettä (voitto Paresta)

9. Pare (RG Critters)
Parella oli kisojen toinen punavihreä ököpakka. Korttivalikoimaltaan ja rakenteeltaan kuitenkin hieman heikompi kuin Vessen (joskin voitti keskinäisen ottelun 2-0)

Yht. 4 pistettä (häviö Janille)

10. Sampsa (RU Counterbolt)
Ja kisojen kallein pakka jäi sitten vikaksi. Toinen punasininen counterspell-pulttipakka tuhosi ehkä hiukan liikaa itseään 4 city of brassilla, parilla psychic blastilla ja 4 mana vaultilla. Unohtamatta toki mana draineja yhdistettymä mana burniin...

Yht. 2 pistettä

Retro-sivu