Retro VI

5 years from first large Finnish nationals

Ottelutaulukko ja pakkoja - Mainos

Taustaa

Toukokuun sunnuntaina 21.5. pelattiin vuoden 1995 MtG-SM-skabojen uusinta. Vuonna '95 keksittiin Type 2. Kaiken lisäksi 4th edition ilmestyi juuri kisojen kynnyksellä, joten pakassa sai käyttää joko revisediä taikka 4th editionia. Vaikka pahimmat rikki olevat kortit (mind twist, channel) olivat molemmissa editioneissa, odotettavissa oli revised discardin ja 4th edition strip minejen taistelu.

Koska discardista ennakoitiin erittäin yleistä pakkatyyppiä, se jäikin loppujen lopuksi kovin harvinaiseksi, sillä väki halusi pelata muuta kuin sitä, mitä eniten odotettiin ja johon yritettiin valmistautua. Toisaalta, discard on kovin vaikea pakkatyyppi pelata vastaan, joten odotettavissa oli tiukkoja, joskin normaalia nopeampia ja hauskempia otteluita - kuinka monta taitovoittoa channelin avulla olisi odotettavissa?

Pelaajat, pakat ja sijoitukset

Tässä listaus kaikista pelaajista sijoitusjärjestyksessä. Pelaajia oli tällä keraa yhteensä 9, mutta yksi joutui lähtemään hieman ennen loppua. Kierroksia pelattiin yhteensä kahdeksan, eli kaikki pelasivat kaikkia vastaan paitsi yhtä muuta vastaan.

Tämä turnaus oli ehkä toistaiseksi eniten "hupiturnaus", mikä on pelattu. Pelitkin olivat vallan nopeita, joskus koko ottelu (2-3 erää) oli ohi alle 10 minuutissa. Taitovoittoja channelilla nähtiin yhteensä 3, joista paras kolmannella kierroksella. Korttien lainaus oli ehkä tähän mennessä aktiivisinta, joka toisella oli ainakin muutamia lainakortteja käytössä.

1. Antti RB+G
Kaikkien varautumisesta huolimatta voittoon rynni punamusta revised-dekki hymneillä, pettereillä ja sedgeillä. Apuna olivat myös pumppunihdit, ja tulihan se channel-taitovoittokin pari kertaa.

Yht. 16 pistettä

2. Juha WR
Juha jälleen korkeilla sijoituksilla, tällä kertaa valkoisia ukkoja ja poistoa tuettuna pulteilla, strip mineilla ja mishroilla.

Yht. 12 pistettä

3. Pare RB
Päivän toinen hymnipetterisedgepakka löytyi parelta, tosin tällä kertaa ilman vinoa pinoa multeja ja taitokorttia (channel).

Yht. 10 pistettä, voitto Janista keskinäisessä

4. Jani W
Toisin kuin kaksi muuta, tässä valkoisessa weeniessä ei ollut punaista, vaan enemmän ja enemmän valkoisia pikkuököjä.

Yht. 10 pistettä (häviö Parea vastaan keskinäisessä)

5. Hanna W+G
Turnauksen ensimmäinen hieman hitaampaa pakkatyyppiä edustava sisälsi kaiken mahdollisen valkoisen poiston sekä muutaman serran ja titania's songin. Sidesta löytyikin sitten lauma pikkuököjä.

Yht. 8 pistettä (voitto Viljosta ja Kallesta)

6. Kalle R
Gobbopakka muutamilla örkkivahvennuksilla. Vauhti vain ei ihan aina riittänyt. Ilman revisedin spoilereita, tilalla 4th editionin stripit ja blood lustit.

Yht. 8 pistettä (häviö Hannalle, voitto Viljosta eräpisteillä)

7. Viljo RG+B
Ja reilusti ennen ensimmäistä retro-turnausta MtG:n lopettanut Viljo palasi jälleen kunnon hupipelaamisen pariin. Toinen taitokortin sisältävä revised-pakka sisälsi ison joukon pikkuököjä ja pari isoa mömmöä sekä kasan grilliä. Yksi taitovoitto, toinen taitohäviö (channel-fireball, joka meni pieleen)

Yht. 8 pistettä

8. mos W+R
Ja sitten se toinen valkoinen 4th edition white weenie punaisella tuella. Tässä tosin ei pultteja vaan fireballia, ja löytyi myös black viset ja crusadet, jotka varmasti olivat odotettua heikompia kun valkoista oli sen verran paljon muutenkin.

Yht. 4 pistettä (voitto Tanesta keskinäisessä)

9. Tane UB+R
Ja päivän ainoa sinistä sisältävä pakka oli ehkä hieman liian hidas, tai vastustajantappamiskeinot vähissä.

Yht. 4 pistettä

Retro-sivu