Snoukkaus

lauta

Yleistä infoa

lumitykki.net, lumilautailupaikka. Paljon pikkuisia ja teinejä, mutta myös ehtaa infoa erityisesti tavaroista.

ski.fi on yleinen infopaikka, josta kätevästi saa listattua kaikki Suomen hiihtokeskukset ja niiden tiedot pähkinänkuoressa.

Skimbaaja lienee suomalainen laskettelulehti, jonka webasivuilla mm. tavaralistauksia ja muuta höhnää.

Ilmatieteen laitos tarjoaa veikkausta säästä lähiaikoina.

Täsmäsää tarjoaa myös ennustuksia, joskus hyvinkin erilaisia.


Ravattuja paikkoja menneisyydessä

pvmpaikkamukana kommentit
Kausi 2000-2001 (7 rinnepäivää)
su 4.3VihtiViljo Kokeilemaan näin pari vuotta ensikerran jälkeen, eli dösällä Vihtiin ja vuokrakamoilla rinteeseen.
to 8.3VihtiViljo, Tane, Bass Uudestaan, mutta iltapäivällä ja omat kamat oli kerinnyt ostaa tässä välissä. Mukana myös pari muuta kaveria ensimmäistä kertaa testaamassa.
ma 19.3VihtiViljo, Tane, Bass Ja jälleen Vihtiin illaksi. Tällä kertaa rinne tosin oli inhottavan kova ja vain toisen laidan hissit toiminnassa, joten ei ollut niin hauskaa.
ma 2.4MessiläViljo, asb Tällä kertaa testattiin Messilää, joka oli pitkälle edenneen kevään takia jo kovin hiljainen ja märkä paikka. Mutta aivan sohjona olevat rinteet olivat juuri siistejä, ja pääsi aloittelemaan hyppyharjoittelun ilman hengenvaaraa. Muutoin ei tuntunut pidemmän matkan väärtiltä eikä palatessa ollut sauna odottamassa.
la 7.4HimosViljo Kevän kerittyä liian pitkälle etelässä oli aika testata Keski-Suomen helmeä, Himosta, jonne pääsee kätevästi aamuyöstä lähtevällä dösällä. Reissu oli todella hieno ja pehmenneet rinteet iltapäivällä gutaa hyppimiselle ja temppuilulle.
la 14.4
su 15.4
TahkoViljo, TKorho Pääsiäisenä reissu Kuopioon ja sieltä Tahkolle Nilsiään laskemaan. Ensimmäinen päivä oli aurinkoinen mutta rinteet kivikovia ja hissijonot pitkiä. Toinen päivä oli lumi- ja räntäsadetta ja laskeminen raskasta, mutta sairaan hienoa eikä jonojakaan näkynyt. Ainoana ongelmana näkyvyys ja loppupäivästä aivan karmeaan kuntoon menneet hissit.
Kausi 2001-2002 (19 rinnepäivää)
la 24.11HimosBass, Tammikuu Kauden aloitus tapahtui tällä kertaa hyvissä ajoin. Vaikkakin Jämsässä oli vähemmän lunta kuin Helsingissä, muutamat lumettamalla avatut rinteet olivat yllättävän hyvässä kunnossa ja matkasta jäi todella hyvä maku suuhun.
su 2.12MessiläViljo Kokeiltiin sitten Messilää, jossa oli muutama rinne auki. Melko kovia olivat, mutta päivää myöten pehmenivät. Plussana ohitushissi, jonne harva tajusi mennä. Hyppyriväen vauhdinottonyppyläjono oli hupaisan näköinen.
2002
su 6.1MessiläViljo, Dagge Ensin hajosi ranne, sitten tuli järkyttävät pakkaset. Mutta vihdoin pääsi taas rinteeseen, ja vaikka aamusta oli kovat rinteet ja taidot hukassa ja jalkapohja hajosi, niin iltapäivästä alkoikin sujua, rinteet pehmenivät ja sää aivan täydellinen (nollan tietämissä). Jonoa kyllä olikin aika paljon ajoittain. Samalla sai sitten testattua uudet kledjut ja hyvin toimivat.
su 13.1HimosViljo, Tane, TKorho Kävi vihdoin huoltamassa laudan sitten aloituksen, ja niinpä se luisti vallan hyvin Himoksella jää- ja vesisateesta huolimatta. Valitettavasti iltapäivästä venäytin selkäni joten koko päivää ei saanut laskettua ja vain muutaman rinteen kerkisi koekäyttää (jämähti streetille pitkäksi aikaa)
su 27.1AlhovuoriViljo Skibussi Alhovuorelle on jälleen toiminnassa, joten ikuisen Messilän ravaamisen sijaan vaihteeksi kokeilemaan toista hieman Himosta lähempänä olevaa kohdetta. Vaikka pakkasta oli parhaimmillaan 20 astetta, taivas oli kirkas, aurinko paistoi, rinteet hyvässä kunnossa ja jonotus hyvin vähän. Valitettavasti selkäni oli vielä rikki edellisestä Himoksen keikasta joten kunnolla ei päässyt yrittämään - loppupäivästä jonkun verran jo rohkaistui, mutta kunnon hypyt (ja rähmät) jäivät tällä kertaa väliin.
to 7.2 -
su 10.2
YlläsViljo, TKorho, Killeri Lyhyt talviloma tuli vietettyä Ylläksellä hiihdä huonosti -kaudella. Lämpötila oli oikein onnekas vuodenaikaan nähden ollen siinä muutama pakkasta, alkupäivinä hieman enemmän. Sen sijaan pilviä oli hieman liikaakin, tunturilla oli huono näkyvyys koko ajan, ihan alarinnettä lukuunottamatta. Rinteitä oli vähän auki ja hissejä sitäkin vähemmän, mutta suljetuissa rinteissä pystyi hyvin laskemaan ja metsissä oli ihan mukavasti lunta. Rasitusvammat hieman häiritsivät myöhempinä päivinä mutta hyvä reissu, silti.
la 16.3Vihti- Nopea reissu Vihtiin (skibussi palaa aikaisemmin kuin muista kohteista). Entistä pienempi nyppylä, mutta aurinko paistoi, jonoja ei ollut ja hyppyreitä riitti. Harmi vain että alastulot ihan jäässä, joten onnistui sitä mälläämään itsensä aika tehokkaasti.
su 7.4 -
ti 9.4
VuokattiViljo, Tane, Kirsi, Kikka Kevään toinen mökkireissu suuntautui Vuokattiin, missä laskettiin reilu pari päivää. Rinteet olivat hienossa kevätkunnossa ja vikana päivänä sitten harrasti hyppimistä ihan urakalla, ml. paikan toiseksi suurin boksi.
la 20.4 -
la 27.4
LeviViljo, Bass, TTHP Kauden lopetus tapahtui sitten 6 päivän rinnereissulla Leville teekkaribussillisen seassa. Sää oli pääosin erinomainen, mutta suojalumi ei luistanut ja viikon lopussa alkoi paikat jo olla hyvinkin sulia. UUTTA katso nyt myös kuvakokoelma reissusta.
Kausi 2002-2003 (26 rinnepäivää)
su 24.11AlhovuoriViljo, Jonne Viljon työkaverin kanssa tehtiin 4 tunnin nopea visiitti Alhovuoreen. Rinteet olivat erinomaisessa kunnossa ja väkeä oli vähän (aamupäivästä, lähtiessämme paikka alkoi täyttyä ja jää paljastua). Erinomainen aloitus kaudelle.
to 5.12MessiläJan, Tero Käytiin sitten työkavereiden kanssa laskemassa muutama iltatunti Messilän pirteässä (-16) säässä. Rinteet olivat hyvässä kunnossa joskin pohjalta kovia ja paikka melko hiljainen.
2003
la 11.1
su 12.1
VuokattiViljo, Kirsi, Kikka, Tommi, Jari Vuokatin-reissu uusittiin, hieman eri kokoonpanolla ja keskellä pakkasia. Lauantaina pehmeää lunta riitti ja lämpötila oli jossain -15:ssä, mutta hississä oli paha viima. Sunnuntaina oli sitten siinä -25 ja päivä jäi lyhyeksi.
su 19.1SappeeViljo, Bass Tehtiin nopea Tampereen-keikka ja tutustuttiin samalla Sappeeseen. Ihan mukava paikka, kivoja kohteita olisi riittänyt mutta rinteet olivat lähinnä kivikovaa jäätä ja käteni vihoitteli, joten ehkä pitää palata joskus toiste. Lämpötila oli sentään hienosti nollassa.
la 1.2
su 2.2
AbetoneTero Tehtiin kaksi päivän reissua uuteen "kotirinteeseen", Abetonen hiihtokeskukseen Apenniineillä. Ekoterroristit olivat posauttaneet gondolihissin mutta onneksi paikassa riitti muitakin rinteitä ja hissejä. Lämpötila oli siinä -7 ja aurinko paistoi. Jyrkkyyttä haettiin hoitamattomista rinteistä - lunta oli vähän ja se oli tiiviisti pakkaantunut. Niin ja italialaiset eivät osaa jonottaa eivätkä väistää kämmätessään. Katso myös kuvakokoelma reissusta.
la 8.2CimoneTero Cimone-vuorelta kolme varttia Abetonesta eteenpäin löytyi toinen iso kohde. Aurinko paistoi, rinteiden ulkopuolella oli tuoretta puuteria ja lämpötila oli pari astetta pakkasella - päivä oli ehkä kaikkien aikojen paras laskettelupäivä, täydellisyyttä hipova. Kyllä kannatti ajella melkein kolme tuntia. Katso myös kuvakokoelma reissusta.
su 9.2CutiglianoTero Viikonlopun toinen reissu tehtiin pikkukohteeseen ennen Abetonia. Jos lauantaina oli täydellinen laskupäivä niin tänään vastapainoksi kaikki tuntui menevän pieleen. Perille kohteeseen pääsi kolmen kilsan gondolihissillä, jonka jälkeen päästiin toteamaan ettei missään kelpaa luottokortti ja käteistä ei ollut tarpeeksi. Koko kohteessa oli sitten kaksi sompahissiä ja puuteri oli muuttunut kantohangeksi, jossa laskeminen ei ollutkaan enää samanlainen ilo. Kaiken kukkuraksi koko kohde oli pilvessä ettei mitään oikein nähnyt ja Tero vielä loukkasi nilkkansa... Katso silti kuvakokoelma reissusta.
la 15.2
su 16.2
CerviniaTero Nyt oli vuorossa reissu Alpeille asti - sinne nyt kuitenkin pääsi 4 tunnissa autolla. Kaksi kilometriä korkeuseroa, yli 40 rinnettä, ei jonoa, monta metriä lunta. Lauantaina oli kirkasta ja kymmenisen astetta pakkasta, rinteet pääosin kovia mutta pehmeitäkin kohtia löytyi off-pisteeltä. Katso kuvakokoelma ensimmäiseltä päivältä. Yö vietettiin läheisessä vuoristokylässä, ja joskus aamuyöstä alkoi sataa puuteria, jota tulikin melkein koko päivä, joten sunnuntai laskettiin parikymmensenttisessä höthötössä, mikä teki hoitorinteetkin erittäin nautittaviksi, varsinkin ne vähän lasketut. Näkyvyys toki oli ajoittain vähän heikkoa, varsinkin reilun 10km rinne takaisin autolle oli alkumatkalta vähintäänkin haastava kun näkyvyys oli 1-2 rinnetikkua eteenpäin.
la 1.3
su 2.3
Sestriere / Via LatteaTero Tälle kertaa suunnattiin 5 kohteen yhteispaikkaan, pääasemana Sestriere. Ensimmäinen päivä ei ollut kovin hyvä; rinteet eivät kovin hyviä ja koska testasin uusia monoja, stancea ja lautaa, ei sujunut kovin hyvin ja jalatkin hajosivat. Sai sitä kasan kuvia vaikka aurinko olikin pilvessä. Sunnuntai sitten olikin paljon parempi; suuntasimme kohti Ranskaa ja löysimme suuret määrät pehmeää lunta. Lunta satoi aamun jälkeen jatkuvaa tahtia ja se oli märkää, joten iltapäivällä oltiin sitten aivan märkiä - onneksi teknovaatteet toimivat. Katso myös kuvakokoelma.
ma 3.3CimoneTero, Paolo, Maurizio,.. Firman keväinen laskettelureissu Cimone-vuorelle. Ja lunta satoi, paljon. Vuori oli pilvessä eikä yläasemille päässyt vaan piti tyytyä alempiin rinteisiin. Mutta se oli halpa hinta valtavasta määrästä korkkaamatonta pehmeää syvää lunta. Ironista, että kerrankin kun hoitorinteetkin olisivat aivan täydellisiä niin sitten niissä ei näe oikein mitään... Tältä reissulta jäi kuvat ottamatta koska oli niin kosteaa ja huono näkyvyys joten en ottanut kameraa rinteeseen mukaan.
la 8.3CourmayeurTero Suunnattiin sitten Monte Blancin läheisyyteen. Courmayer osottautui melko pieneksi kohteeksi (alppiskaalassa) ja siellä oli kova tungos. Kun vielä off-pisteetkin olivat melko ravattuja, rinteet ihan sohjona kevätauringosta ja parkki suljettu, ei reissu jäänyt aivan täydelliseksi vaan päätimme siirtyä sunnuntaiksi La Thuileen. Katso kuitenkin kuvakokoelma.
su 9.3La ThuileTero La Thuile oli sitten hieman isompi kohde, erityisesti koska samalla lipulla pääsi myös Ranskan puolelle La Rosierin kylän rinteisiin. Aamupäivä ei vakuuttanut mutta puolen päivän aikoihin löydetty metsäpätkä nosti tunnelman ja tämän jälkeen löydettiin Ranskan puolelta valtavat määrät pehmeää lunta rinteiden sivusta, joten päivästä kehkeytyi erittäin hieno. Katso myös iso kokoelma kuvia.
la 15.3
su 16.3
Les 3 ValléesTero, Viljo, (Tkorho, Ebu, Tommo, Samuli) Tehtiin retki Ranskaan maailman (tai ainakin Euroopan) suurimpaan yhtenäiseen laskettelukeskukseen, 3 Laaksoon, jonne kasa kavereitani teki juuri viikon alppireissun. Matka sinne oli täynnä pikkuonnettomuuksia ja aluksi oltiin pilvessä, mutta varsinkin sunnuntaista kehkeytyi erittäin hieno päivä. Katso iso kokoelma kuvia molemmilta päiviltä.
la 22.3
su 23.3
Chiesa Valmalenco Tero Vaihtelun vuoksi käytiin testaamassa hieman pienempää kohdetta Milanon pohjoispuolella. Italian ski-info lupasi monta metriä lunta ja viikko sitten oli satanut 40cm lisää, mutta totuus oli hieman karumpi. Kaiken kukkuraksi sitten pannutti oikein huolella heti lauantaiaamuna ja vasta sunnuntai-iltapäivällä laski jälleen normaalisti (kiitos venyttelyn, lämmittelyn ja kipulääkkeiden). Mutta kohteessa oli toistaiseksi paras streetti mihin törmätty ja vietimme useita tunteja paipissa ja bokseilla. Ja kyllä niillä rinteilläkin laski kunhan aurinko oli vähän pehmentänyt niitä, ainakin tuli feikki-laskua opeteltua enemmänkin. Katso myös kuvakokoelma.
la 5.4
su 6.4
CerviniaTero Nyt kun oltiin jo nähty suunnilleen kaikki Italian alppikohteet jotka olivat järkevän matkan päässä ja kevätkin teki kovaa vauhtia tuloaan niin lähdettiin taas Cerviniaan, joka oli sentään lumivarma alue vaikka tuoretta lunta tullut kuukauteen. Ensimmäinen päivä oli lämmin muttei oikein sujunut Terolta; toisena päivänä tarkoituksenamme oli valloittaa Sveitsi ja ravata koko Zermatt läpi, mutta säät olivat meitä vastaan ja tuuli niin kovaa ettei huippuhissit olleet auki, joten piti tyytyä laskemaan Cervinian alarinteillä. Kuvakokoelma.
la 12.4La ThuileTero Puolen metrin uuden lumen perässä ajoimme La Thuileen. Paikka oli hieman turhan loiva ja näkyvyys huono jotta uudesta lumesta olisi liikoja päässyt nauttimaan ja päivä oli minulle muutenkin varmaan kauden huonoin. Noh, aina ei voi voittaa. Katso myös yhteinen kuvakokoelma sunnuntain kanssa.
su 13.4Cervinia/ZermattTero Toiseksi päiväksi siirryttiin tuttuun Cerviniaan (jonne myös oli satanut jonkin verran uutta lunta), yrittäen uudestaan päästä Sveitsiä valloittamaan. Tällä kertaa siinä onnistuttiinkiin, josta lisää yhteisessä kuvakokoelmassa. Vallan mainio lopetus kaudelle. Mutta kesärinteet kutsuvat vielä.
la 5.7-
su 6.7
ZermattTero Pisan kesähelteitä pakoon Alpeille! Katso epätodelliset kuvat kuvakokoelmasta.
Kausi 2003-2004 (23 rinnepäivää)
la 3.1.SerenaMika, Heta Saamattoman alkutalven jälkeen lähti pomppimaan Serenaan. Sai siinä vähän tuntumaa vaikkakin sopivat boksit vähissä.
la 10.1.SerenaMika, Heta Kun ei pidemmälle selviä niin toistamiseen Serenaan. Nyt pääsi jo railille, pressiboksille ja pienempiin hyypyreihin treenaamaan otteita.
la 31.1.
su 1.2.
LeviRiikka yms. Viikonloppureissu miekkailijoiden mökkiin. Sää oli aivan upea, puuteria kaikki paikat täynnä ja pakkasta vain reilu 10 astetta. Talvisia kuvia. Muutamia kunnon leiskauksia ja C-pressiboksilla kääntyilyä tuli harrastettua toisena päivänä.
su 8.2.-
pe 13.2.
ChamonixViljo, TKorho, Aleksi, Ebu, Samuli Viikon reissu Ranskan Alpeille. Täällä mummotkin laskivat offaria mutta silti löytyi muutamia ihan kivoja puuteripaikkoja alkuviikosta. Joukko kuvia, lisää löytyy muualta. Hajotin sitten jalkani viimeisenä päivänä melko tehokkaasti joten hetkeksi hiljaiseloa.
su 7.3.AlhovuoriJari et.al. Kaveriporukalla Alhovuoreen lautailua opettelemaan. Opastin kavereita ja hieman kokeilin jalkaani, joka ei vielä kestänyt oikein mitään. Ja uusia siteitä ja kenkiänikin, mutta hankala sanoa kun ei päässyt painamaan. Kuviakin löytyy (myös seuraavasta kerrasta)
la 13.3.AlhovuoriViljo, Ebu, Jari et.al. Toistamiseen lautailua opettelmaan ja kokeilemaan, joskin tällä kertaa mukana myös Viljo ja Ebu. Kokeilin uutta lautaani mutta jalka ei kestänyt painamista saatika jyrkkiin rinteisiin ei jaksanut jonottaa - karmeat jonot. Kuviakin löytyy (edellisen kanssa jaetut)
su 28.3.SerenaJari, Sauli, Tuija, Mika, Heta Upeasta kevätkelistä piti käydä ottamassa ilo irti, tällä kertaa Serenassa kun Keski-Suomen keikka peruuntui. Jalak oli jo paremmassa kunnossa joskin pitihän sitä yhä varoa - kikkailun sijaan keskittyi testailemaan eri lautoja ja leikkausta. Muutama kuva (samassa sarjassa edellisten kanssa)
su 4.4.-
to 8.4.
LeviMika, Heta, Viljo, Bass Pääsiäisen alla lähdettiin viikoksi Leville. Alkuviikosta paikka oli melko tyhjä ja metsästä löytyi puuteria, mutta jalka vaivasi edelleen. Loppuapäin alkoivat metsäs mennä suojalumeksi ja väkimäärä kasvaa ja itselläni jäi viimeinen päivä todella turhaksi. Kasa kuvia
la 3.6 -
la 10.6.
StrynMika, Heta, Viljo, Tommi Kesäinen reissu Stryniin. Parina päivänä huono sää, parina loistava. Kerran aivan karmea. Jalka vaivasi edelleen. Paljon kuvia ja löpinää.
Kausi 2004-2005 (5 rinnepäivää)
Kesällä 2004 olleen eturistisideleikkauksen takia kausi sitten meni aikalailla puihin. Kävin muistaakseni kerran Serenassa kokeilemassa kuntoa loppukeväästä ja sitten käytiin Strynissä kesäkuussa (jossa oli huono sää).
Kausi 2005-2006 (22 rinnepäivää)
Tuli avattua kausi Serenassa itsenäisyyspäivän läheisyydessä. Sitten kerran tuli käytyä hetki Malminkartanon jätemäelle ja myöhemmin uudestaan.

Maaliskuussa tuli vietettyä 2 viikkoa Itävallassa St. Antonissa, tästä tulossa kuvia. Sen jälkeen tuli käännyttä nopeasti Serenassa ja Sappeella. Vappu kului Rukalla (4 päivää).


Kalle's Homepage - Last modified 14.11.2012